Chile-Jeleuri De Ghimbir-Mentă
Nu puteți avea niciodată prea multe rețete de condimente, așa că încercați jeleurile Chile-ghimbir-mentă. O porție din acest fel de mâncare conține în jur 3G de proteine, 15g de grăsime, și un total de 239 calorii. Această rețetă servește 6. Pentru 65 de cenți pe porție, această rețetă acoperă 4% necesarul zilnic de vitamine și minerale. 1 persoană a făcut această rețetă și ar face-o din nou. Este o opțiune bună dacă urmați un fără gluten dieta. Dacă aveți la îndemână smântână grea, apă, gelatină și alte câteva ingrediente, o puteți face. De la preparare la farfurie, această rețetă durează aproximativ 25 de ore. Toate lucrurile luate în considerare, am decis această rețetă merită un scor spoonacular de 17%. Acest scor este destul de rău. Încercați Creveți cu mentă, Chile și ghimbir, Sos Proaspăt De Mentă Și Chile, și Crabi, Chile Și Crostini De Mentă pentru rețete similare.
Instrucțiuni
Aduceți 2 1/2 căni de apă, ghimbir, zahăr și ardei iute la fiert într-o cratiță de 2 litri, amestecând până când zahărul este dizolvat. Reduceți căldura și fierbeți rapid timp de 10 minute. Se amestecă menta, apoi se scoate tigaia de pe foc. Acoperiți tigaia cu un capac și lăsați să stea timp de 15 minute. Strecurați ceaiul de ghimbir-mentă printr-o sită cu ochiuri fine într-o ceașcă sau castron mare de măsurare a lichidului.
Presărați gelatina peste 1/2 cană de apă rămasă în cratița curățată și lăsați să stea 1 minut pentru a se înmuia.
Se încălzește amestecul la foc mediu, amestecând, până se dizolvă gelatina, apoi se amestecă amestecul în ceai de ghimbir-mentă până se combină bine.
Măsurați lichidul și, dacă este mai puțin de 2 1/2 căni, adăugați mai multă apă. Dacă este mai mult, nu vă faceți griji.
Lăsați amestecul să se răcească timp de 30 de minute, apoi împărțiți între șase (6 până la 8 uncii) pahare de servire. Răciți jeleurile într-o tigaie mică, blaturi de pahare acoperite cu o foaie de prosop de hârtie fixată cu folie de plastic, până la fixare, cel puțin 4 ore.
Bateți smântâna cu zahărul într-un castron cu un mixer electric până când ține doar vârfuri moi. Top jeleuri cu smântână, ghimbir confiat și crenguțe de mentă.
* Deoarece ghimbirul contribuie la căldură în plus față de chile, unii membri ai personalului au considerat că cantitatea mai mare de chile este puțin prea picantă. Dacă sunteți un chilehead, cu toate acestea, du-te pentru suma totală, dacă nu mai mult. Dacă ești timid în chile, atunci folosește cantitatea mai mică și știi că crema va tempera căldura.* Foaia de prosop de hârtie așezată peste pahare absoarbe orice condens care s-ar putea colecta pe plastic, prevenind astfel picăturile înapoi pe jeleuri.* Jeleurile pot fi făcute cu 3 zile înainte și păstrate la rece.