Ceai-ouă marmorate cu maioneză balsamică de soia
Ceai-ouă marmorate cu maioneză balsamică de soia este un fără gluten, fără lactate, prietenos cu fodmap și vegetarian garnitură. O porție conține 143 calorii, 7g de proteine, și 11g de grăsime. Această rețetă servește 12 și costă 48 de cenți pe porție. Dacă aveți la îndemână oțet balsamic, ouă, maioneză și alte câteva ingrediente, îl puteți face. 1 persoană a fost impresionată de această rețetă. De la preparare la farfurie, această rețetă durează aproximativ 45 minute. Toate lucrurile luate în considerare, am decis această rețetă merită un scor spoonacular de 18%. Acest scor nu este atât de super. Încercați Cum se fierb ouăle tari și ouăle de Tean marmorate chinezești, Ceai Ouă Marmorate, și Ceai Ouă Marmorate pentru rețete similare.
Instrucțiuni
Acoperiți ouăle cu apă rece cu 1 inch într - o cratiță de 2 până la 3 litri și aduceți la fierbere, parțial acoperită.
Se ia de pe foc și se lasă ouăle să stea, acoperite, 10 minute.
Transferați ouăle cu o lingură pliată într-un castron cu gheață și apă rece și lăsați să stea 5 minute (să se răcească). Atingeți ușor coaja peste tot cu spatele unei linguri pentru a crăpa ușor (nu curățați). Nu atingeți prea tare sau lichidul de ceai se va infiltra în coajă în loc să păteze doar fisurile.
Aduceți sosul de soia, zahărul și apa la fiert în cratiță, amestecând până se dizolvă zahărul, apoi adăugați pliculețe de ceai. Reduceți căldura și fierbeți, acoperit, 10 minute.
Adăugați ouă (și mai multă apă dacă ouăle nu sunt complet acoperite de lichid) și fierbeți, acoperite, 10 minute.
Scoateți tigaia de pe foc și lăsați ouăle să stea în lichid, neacoperit, până se răcește, apoi răciți cel puțin 2 ore. Ridicați ouăle din lichid și coaja. Rezervați 2 linguri de lichid de gătit și aruncați restul.
Bateți oțetul și lichidul de gătit rezervat în maioneză și serviți cu ouă. Prezentați ouă întregi, apoi sferturi pentru scufundare. (Gălbenușurile pot avea un inel întunecat.)
* Ouăle necojite pot fi răcite în lichid de gătit până la 2 zile. * Maioneza balsamică din soia poate fi făcută cu 2 zile înainte și răcită, acoperită.* Disponibil la magazinele de produse alimentare de specialitate și la unele supermarketuri.