Cartofi Hasselback Cu Unt Brun (Cartofi Acordeon)
Unt brun Hasselback cartofi (cartofi acordeon) este un fără gluten și vegetarian garnitură. Această rețetă face 8 porții cu 116 calorii, 1g de proteine, și 11g de grăsime fiecare. Pentru 27 de cenți pe porție, această rețetă acoperă 3% necesarul zilnic de vitamine și minerale. Nu mulți oameni au făcut această rețetă și 1 ar spune că a ajuns la fața locului. Mergeți la magazin și ridicați cartofi Yukon gold, crenguțe de cimbru, unt și alte câteva lucruri pentru a-l face astăzi. De la preparare la farfurie, această rețetă durează aproximativ 1 oră și 55 de minute. Toate lucrurile luate în considerare, am decis această rețetă merită un scor spoonacular de 10%. Acest scor este improvizabil. Încercați Cartofi Acordeon, Cartofi Acordeon, și Cartofi Hasselback de vacanță cu unt de arpagic pentru rețete similare.
Instrucțiuni
Încălziți cuptorul la 350 F și aranjați un suport în treimea inferioară.
Așezați untul, cimbrul, usturoiul, sarea și piperul într-o cratiță mică la foc mic, amestecând ocazional, până când untul s-a topit și sarea s-a dizolvat, aproximativ 8 minute. Opriți căldura.
Așezați 1 cartof pe o tăietură și faceți tăieturi paralele transversale la aproximativ 1/8 până la 1/4 inch distanță, lăsând intactă cel puțin 1/2 inch din baza cartofului. Repetați cu cartofii rămași.
Așezați cartofii tăiați cu fața în sus într-un vas de copt de 13 pe 9 inci.
Scoateți și aruncați crenguțele de cimbru și usturoiul din amestecul de unt. Stropiți uniform aproximativ jumătate din amestecul de unt peste vârfurile cartofilor. Acoperiți bine vasul cu folie de aluminiu și coaceți timp de 40 de minute.
Scoateți din cuptor, descoperiți și stropiți uniform jumătatea rămasă din amestecul de unt peste cartofi (reîncălziți la foc mic dacă untul s-a solidificat). Acoperiți cu folia și coaceți încă 20 de minute.
Scoateți din cuptor, descoperiți și ungeți cu untul rumenit în fundul vasului. Acoperiți cu folia și continuați să coaceți până când cartofii sunt fragede, cu aproximativ 20 de minute mai mult.
Transferați într-un vas de servit și stropiți cu untul rămas în vas.
Se presară cu arpagic și se servește.