Cartofi-Bacon Torte
O porție din acest fel de mâncare conține aproximativ 12g de proteine, 54g de grăsime, și un total de 756 calorii. Această rețetă servește 6. Pentru $1.2 Pe portie, această rețetă acoperă 16% din necesarul zilnic de vitamine și minerale. Mergeți la magazin și ridicați slănină, făină, smântână grea și alte câteva lucruri pentru ao face astăzi. Această rețetă de la Foodnetwork are 1 fani. De la preparare la farfurie, această rețetă durează aproximativ 2 ore și 15 minute. Toate lucrurile luate în considerare, am decis această rețetă merită un scor spoonacular de 41%. Acest scor este destul de bun. Încercați Cartofi-Bacon Torte, Cartofi-Bacon Torte, și Mezeluri-Bacon și brânză mic dejun Torte pentru rețete similare.
Instrucțiuni
Faceți crusta: pulsați untul, făina și sarea fină într-un robot de bucătărie până când amestecul arată ca nisipul umed.
Adăugați 8 până la 10 linguri de apă cu gheață, 1 lingură la un moment dat, pulsând după fiecare adăugare, până când aluatul începe să se aglomereze. Împărțiți aluatul între 2 pungi de plastic resigilabile și bateți în discuri. La frigider cel puțin 30 de minute.
Întindeți 1 disc de aluat într-o rundă de 10 inci pe o suprafață făinoasă. Montați aluatul într-o farfurie de plăcintă de 9 inci și refrigerați.
Faceți umplutura: Preîncălziți cuptorul la 375 grade F. gătiți slănina într-o tigaie la foc mediu până când este crocantă; scurgeți pe prosoape de hârtie.
Se lasă să se răcească, apoi se sfărâmă.
Aduceți smântâna și crengile de cimbru la foc mic într-o cratiță la foc mic.
Scoateți din căldură; lăsați abruptul 5 minute.
Feliați cartofii pe jumătate pe lungime, apoi feliați subțire transversal.
Scoateți placa de plăcintă din frigider.
Adăugați un strat de felii de cartofi peste aluat într-un model circular, suprapunându-se; condimentează cu sare și piper kosher și presară cu aproximativ un sfert din slănină. Continuați stratificarea până când tigaia este aproape plină. Completați uniform cu gruyere. Turnați ușor crema peste tort, permițându-i să se scurgă între feliile de cartof.
Întindeți discul rămas de aluat într-o rundă de 10 inci pe o suprafață făinoasă.
Așezați aluatul peste umplutură; apăsați marginile celor 2 cruste împreună și sertizați-le închise. Bateți gălbenușul de ou cu un strop de apă și periați crusta superioară. Cu un cuțit ascuțit, tăiați câteva fante în centrul crustei pentru a lăsa aburul să scape.
Puneți torta pe o foaie de copt și coaceți până când crusta se rumeneste și cartofii sunt fierți, 50 de minute până la 1 oră. (Acoperiți marginile cu folie dacă se rumenesc prea repede.)
Lăsați să se odihnească cel puțin 15 minute înainte de a tăia în pene. Sus cu frunze de cimbru.
Fotografie de James Baigrie