Budinca de ciocolata cu sirop de fructe de padure condimentat
Budinca de ciocolată cu sirop de fructe de pădure condimentat ar putea fi o rețetă bună pentru a vă extinde cutia de rețete de desert. Această rețetă vegetariană lacto ovo servește 8 și costă $1.47 pe portie. O porție conține 459 calorii, 9g de proteine, și 23g de grăsime. Acesta este adus la tine de BBC Good Food. Dacă aveți la îndemână cireșe, pungi g butoane de ciocolată, ciocolată și alte câteva ingrediente, o puteți face. 50 de persoane au făcut această rețetă și ar face-o din nou. De la preparare la farfurie, această rețetă ia în jur 1 oră și 55 de minute. Luând în considerare toți factorii, această rețetă câștigă un scor spoonacular de 34%, ceea ce este destul de rău. Budincă de pâine cu plăcintă cu dovleac cu sirop de arțar condimentat, Sirop de zară condimentat {aka: sirop de caramel condimentat}, și Clătite condimentate cu ciocolată cu sirop de Caramel de casă sunt foarte asemănătoare cu această rețetă.
Instrucțiuni
Ungeți un lighean de budincă de 1 lb, apoi tapetați baza cu un cerc de hârtie rezistentă la grăsimi. Pentru a pregăti aburul, așezați o farfurie răsturnată într-o cratiță mare suficient de mare pentru a se potrivi bazinului de budincă. Acest lucru va acționa ca un trivet pentru a opri baza budincii să intre în contact direct cu căldura.
Într-un castron, bateți untul și zahărul până când sunt ușoare și cremoase. Adăugați încet ouăle bătute, amestecând bine între fiecare adăugare.
Adăugați vanilia și ciocolata topită și amestecați totul bine. Cerneti cacao, faina si praful de copt in amestec, apoi impaturiti migdalele macinate, laptele si nasturii de ciocolata.
Umpleți bazinul de budincă cu amestecul.
Tăiați cercuri mari de hârtie rezistentă la grăsime și folie de staniu, suficient de mari pentru a se potrivi peste lighean cu o consolă de 2 inci. Ungeți ușor unsoarea și așezați - o deasupra foliei, cu partea untă în sus. Faceți o încrețire în centrul celor două, apoi așezați, cu partea de hârtie în jos, peste budincă. Întoarceți folia pentru a acoperi hârtia. Asigurați-vă bine cu sfoară și coborâți budinca în abur.
Adăugați suficientă apă clocotită din fierbător pentru a ajunge la jumătatea bazinului, dar nu atingeți hârtia. Acoperiți cu un capac și reduceți focul la foc mic.
După 1 oră 15 minute, scoateți capacul și verificați dacă budinca este gătită introducând o frigăruie metalică. Nu ar trebui să existe un amestec de tort crud pe frigărui.
Între timp, bulați sucul de portocale, gemul, anasonul stelat și fructele uscate împreună până când sunt siropoase. Se amestecă maraschino și cireșele conservate.
Întoarceți cu grijă budinca pe o farfurie de servire. Îngrămădiți niște fructe din sos deasupra plus anasonul stelat pentru a decora, apoi lingurați peste niște sirop cald.
Se toarnă siropul rămas într-un ulcior și se servește alături.
Vin recomandat: Cremă Sherry, Moscato Dasti, Port
Cream Sherry, Moscato d ' Asti și Port sunt alegeri excelente pentru budinca de ciocolată. O regulă obișnuită de asociere a vinului este să vă asigurați că vinul dvs. este mai dulce decât mâncarea. Deserturile Delicate se potrivesc bine cu Moscato d ' Asti, deserturile cu nuci cu sherry cremă, iar deserturile cu caramel sau ciocolată se potrivesc bine cu portul. Un vin pe care l-ați putea încerca este NV Solera Cream Sherry. Are 4,5 din 5 stele și o sticlă costă aproximativ 17 dolari.
![NV Solera Cream Sherry]()
NV Solera Cream Sherry
Sherry cremă Solera are o nuanță strălucitoare de chihlimbar și cupru profund. Cu arome de butterscotch și pecan, aromele dulci de nuci sărate și condimente maro poartă un accent complex de caramel. O intrare dulce duce la un palat rotunjit, luxuriant, moderat corpolent, cu un finisaj lung și aromat.