Budinca De Caramel Lipicios
Budinca de caramel lipicios ar putea fi doar desertul pe care îl căutați. Această rețetă vegetariană servește 8 și costă 57 cenți pe porție. O porție conține 346 calorii, 5g de proteine, și 13g de grăsime. Un amestec de zahăr brun, extract de vanillan, apă și o mână de alte ingrediente sunt tot ce trebuie pentru a face această rețetă atât de delicioasă. Această rețetă este plăcută de 1 gurmanzi și bucătari. De la preparare la farfurie, această rețetă durează aproximativ 1 oră și 30 de minute. Toate lucrurile luate în considerare, am decis această rețetă merită un scor spoonacular de 19%. Acest scor este destul de rău. Rețete similare includ Absolut Păcătos! Budincă Lipicioasă De Caramele Cu Sos De Caramele Pecan, Budincă lipicioasă de caramele cu sos de caramele Port, și Budinca de caramel lipicios.
Instrucțiuni
Încălziți cuptorul la 350 F și aranjați un suport în mijloc. Înveliți 8 (6 uncii) ramekins cu unt și făină; pus deoparte.
Combinați curmalele, apa și bicarbonatul de sodiu într-o cratiță mică la foc mare. Se aduce la fierbere, apoi se ia de pe foc și se lasă deoparte.
Așezați sarea și făina într-un castron mediu, bateți pentru a combina și dați deoparte. Aduceți o oală medie cu apă la foc mic la foc mare pentru o baie de apă.
Combinați untul și zahărul brun în vasul unui mixer cu suport prevăzut cu un accesoriu cu palete și bateți la viteză medie până când este ușor și aerisit, aproximativ 5 minute, oprindu-vă ocazional pentru a răzui părțile laterale ale bolului.
Adăugați extract de vanilie, apoi bateți ouăle pe rând, doar până se încorporează.
Scoateți vasul din mixer și amestecați amestecul de curmale până se combină bine, apoi amestecați amestecul de făină până se încorporează (nu amestecați prea mult).Împărțiți aluatul uniform între ramekinele pregătite și puneți-le într-o tigaie sau un vas de copt (probabil că va trebui să utilizați atât un vas de 13 pe 9 inci, cât și un vas de 8 pe 8 inci pentru a le potrivi pe toate).
Se toarnă apă clocotită în fundul vaselor de copt până ajunge la jumătatea părților laterale ale ramekinelor. Așezați foarte atent vasele de copt pe raftul central al cuptorului.
Coaceți până când centrul fiecărui tort este doar setat și un tester de tort introdus în mijlocul fiecăruia iese curat, aproximativ 50 până la 60 de minute. Între timp, pregătiți sosul de caramel.Pentru sosul de caramel: topiți untul într-o cratiță medie la foc mediu. Când face spumă, adăugați zahăr brun și extract de vanilie sau semințe, amestecați o dată și încălziți până la barbotare și culoarea siropului de arțar, aproximativ 5 minute.Adăugați cu grijă smântână într-un flux lent în timp ce amestecați și gătiți până când sosul se bulează și crește în volum, aproximativ 2 minute; se ia de pe foc.Când prăjiturile sunt terminate, scoateți ramekinele din cuptor și puneți-le pe un suport de răcire pentru a ajunge la temperatura camerei. Odată ce prăjiturile sunt reci, rulați un cuțit în jurul perimetrului fiecăruia și inversați-l pentru a-l scoate din ramekins, apoi așezați-l în poziție verticală pe o farfurie de servire.
Serviți prăjiturile la temperatura camerei sau ușor încălzite, acoperite cu sos cald de caramel.