Boozy Crăciun bombe
Boozy Crăciun bombe este un fără gluten și lacto ovo vegetarian rețetă cu 8 porții. O porție conține 552 calorii, 5g de proteine, și 34G de grăsime. Pentru $1.82 pe portie, această rețetă acoperă 8% necesarul zilnic de vitamine și minerale. Această rețetă de la BBC Good Food are 111 fani. Un amestec de stafide, coniac, unt și o mână de alte ingrediente sunt tot ce este nevoie pentru a face această rețetă atât de gustoasă. Poate fi savurat oricând, dar este deosebit de bun pentru Crăciun. De la preparare la farfurie, această rețetă durează aproximativ 25 minute. În general, această rețetă câștigă o nu este atât de uimitor scor spoonacular de 26%. Dacă vă place această rețetă, s-ar putea să vă placă și rețete precum Napolitane Bombe, Celebration Bombe, și Pepene Verde Bombe.
Instrucțiuni
Puneți fructele uscate într-un castron mare, adăugați 2 lingurițe de coniac și zahărul, apoi acoperiți cu folie alimentară. Cuptorul cu microunde la mare timp de 2 minute până când zahărul s-a topit și fructele s-au umplut. Se amestecă, apoi se lasă să se răcească și se înmoaie peste noapte. Dacă nu aveți timp, continuați cu pasul 2 și lăsați la macerat atât timp cât este nevoie pentru a finaliza pasul
Puneți smântâna, țuica rămasă și zahărul glazurat într-un castron mare și bateți până la vârfuri moi.
Turnați crema într-un alt bol și împăturiți crema în ea. Introduceți într-un recipient congelator și congelați amestecul timp de 4 ore, amestecând marginile înghețate în restul amestecului la fiecare oră până când întreaga cadă este moale, dar înghețată (sau folosiți o mașină de înghețată, amestecând timp de 20-30 de minute până când este groasă). Între timp, tapetați un lighean de budincă de 1,2 litri cu folie alimentară.
Odată ce amestecul de înghețată este gros, pliați rapid fructele înmuiate (și orice lichid din acesta) și afine congelate prin el și lingură în bazinul căptușit. Congelați peste noapte sau cel puțin 6 ore. Pentru a servi, lăsați bombe la temperatura camerei timp de 10 minute și întoarceți-vă pe o farfurie de servire.
Pentru a face sosul de unt de rachiu de afine, într-o tigaie grea, încălziți ușor zahărul muscovado și untul până când zahărul se dizolvă.
Stropiți în coniac, adăugați afine și fierbeți ușor până când afinele apar, dar își păstrează forma și colorează sosul. Dacă doriți, Cerneți semințele din sos și adăugați mai multe afine pentru un finisaj cu adevărat lucios.
Se servește fierbinte sau cald.