Bechamel Clasic: Sos Alb
Bechamel clasic: sosul alb ar putea fi doar sosul pe care îl căutați. Îți urmărești silueta? Această rețetă vegetariană are 52 calorii, 1g de proteine, și 4G de grăsime per portie. Această rețetă servește 8. Pentru 10 cenți pe porție, această rețetă acoperă 2% din necesarul zilnic de vitamine și minerale. Această rețetă este plăcută de 1 gurmanzi și bucătari. Un amestec de unt, făină, lapte și o mână de alte ingrediente sunt tot ce este nevoie pentru a face această rețetă atât de aromată. De la preparare la farfurie, această rețetă durează 25 minute. Acesta este adus la tine de Foodnetwork. În general, această rețetă câștigă un scor spoonacular improvabil de 8%. Încercați Sos de bază alb sau B, B sos de camel, și Cum se face B sos de brânză/sos de brânză pentru rețete similare.
Instrucțiuni
Într-o cratiță mică, încălziți laptele și 1 frunză de dafin la foc mic, amestecând astfel încât să nu ardă fundul tigaiei. Păstrați laptele la foc mic.
Faceți un roux alb topind untul la foc mic-mediu într-o cratiță cu fund gros. La fel cum spuma dispare, adăugați făina, amestecând constant cu o lingură de lemn sau bateți pentru a preveni bulgări. Gatiti timp de 2 pana la 3 minute pentru a acoperi faina si a elimina gustul de amidon. Nu lăsați să se rumenească.
Scoateți de pe foc, apoi adăugați treptat un pic de lapte cald la roux și bateți puternic. Întoarceți cratița la foc și aduceți-o la foc mic, continuând să adăugați mai mult lapte și amestecați. Gatiti 5 minute pana cand sosul este suficient de gros pentru a acoperi spatele unei linguri. Verificați condimentele; adăugați sare, piper alb, usturoi și frunza de dafin rămasă.
Pentru a preveni formarea unei piele pe măsură ce sosul se răcește, așezați o bucată de folie de plastic direct pe suprafață.
Serviți cu pește, crustacee, legume sau mâncăruri cu ouă.