Pui de Turmeric și chimen cu ardei iute, portocale de scorțișoară și cuscus de măsline-năut
Curcuma și puiul de chimen cu ardei iute, portocale de scorțișoară și cuscus de năut de măsline ar putea fi doar felul principal pe care îl căutați. O porție conține 874 calorii, 44G de proteine, și 43G de grăsime. Pentru $2.71 pe portie, această rețetă acoperă 32% din necesarul zilnic de vitamine și minerale. Această rețetă servește 4. Dacă aveți ardei jalapeno, năut, bețișoare de scorțișoară și alte câteva ingrediente la îndemână, îl puteți face. Pentru a folosi cuscusul, puteți urma acest fel principal cu Mousse De Mango Cu Cuscus ca desert. Această rețetă de la Foodnetwork are 1 fani. Toate lucrurile luate în considerare, am decis această rețetă merită un scor spoonacular de 67%. Acest scor este destul de bun. Încercați Tagine de năut cu scorțișoară, chimen și morcovi, Cuscus israelian cu vinete prăjite și sos de scorțișoară-chimen, și Supa De Pui De Curcuma De Aur pentru rețete similare.
Instrucțiuni
Puneți aripile de pui într-un vas mic. Se acoperă cu apă și se presară cu sare. Se fierbe ușor timp de 30 de minute.
Între timp, combinați bucățile de pui rămase cu sucul de tei, sucul de 1 portocală și jumătate de usturoi.
Presărați liberal cu sare de mare și aruncați pentru a acoperi. Acoperiți și marinați la temperatura camerei timp de cel puțin 45 de minute și până la 1 oră.
Încălziți EVOO într-o tigaie mare la foc mediu-mare.
Adăugați semințele de turmeric și chimen și amestecați un minut pentru a prăji condimentele.
Adăugați frunzele de dafin, bețișoarele de scorțișoară și ardeii chile și gătiți încă un minut sau încă 2.
Adăugați puiul și întoarceți-l pentru a-l acoperi cu uleiul condimentat, apoi gătiți până când puiul se rumeneste ușor, aproximativ 10 minute.
Feliați portocala rămasă și adăugați-o în tigaie împreună cu măslinele. Gatiti pana se incalzeste.
Scoateți aripile de pui din lichidul de braconaj și adăugați 1 cană de lichid în tigaie. Acoperiți parțial și fierbeți încă 20 de minute.
Scoateți bețișoarele de scorțișoară. (Dacă nu serviți puiul imediat, răciți-l și apoi păstrați-l la frigider. Depozitați separat orice lichid de braconaj rămas. Reîncălziți puiul la foc mediu și pregătiți cuscusul înainte de servire.)
Combinați 1 1/2 căni de lichid de braconaj rezervat, untul, năutul și cilantro într-o cratiță mare. Aduceți la fierbere, apoi amestecați cuscusul. Opriți focul, acoperiți tigaia și lăsați să stea 5 minute. Puf cu furculiță.
Serviți cuscusul cu puiul.