Prăjiți curcan cu usturoi, salvie și fenicul

Friptura de curcan cu usturoi, salvie și fenicul ar putea fi doar felul principal pe care îl căutați. O porție conține 522 calorii, 57G de proteine, și 30g de grăsime. Pentru $1.54 pe portie, această rețetă acoperă 29% din necesarul zilnic de vitamine și minerale. Această rețetă servește 25. Dacă aveți mere de gătit, morcov, usturoi și alte câteva ingrediente la îndemână, îl puteți face. Pentru a utiliza până frunze de dafin ai putea urma acest curs principal cu Adorabil Sos De Mere Prajiturele ca desert. 1 persoană a încercat și i-a plăcut această rețetă. De la preparare la farfurie, această rețetă durează 4 ore și 55 de minute. Poate fi savurat oricând, dar este deosebit de bun pentru Ziua Recunostintei. Toate lucrurile luate în considerare, am decis această rețetă merită un scor spoonacular de 62%. Acest scor este bun. Încercați Sage și usturoi friptură de curcan, Friptură de curcan cu unt de usturoi salvie, și Parmezan-curcan prăjit de salvie cu sos de salvie pentru rețete similare.
Instrucțiuni
Aduceți curcanul la temperatura camerei cu 1 oră înainte de prăjire.
Așezați un suport în poziția cea mai joasă a cuptorului și scoateți celelalte rafturi; preîncălziți la 35
Scoateți gâtul și măruntaiele din curcan; aruncați ficatul și rezervați gâtul și restul măruntaielor. Uscați curcanul în interior și în exterior cu prosoape de hârtie și condimentați cavitatea cu sare și piper. Înjumătățiți 1 cap de usturoi în cruce și umpleți în cavitate împreună cu 3 pene de ceapă, merele și 1/2 salvie de buchet.
Așezați restul de 3 pene de ceapă, feniculul și morcovul în centrul unei tigaie mare cu 1 cană de apă. Așezați un raft deasupra legumelor și așezați pieptul de curcan în sus pe raft. Condimentează peste tot cu sare și piper. Se toacă 3 linguri de salvie, apoi se topește 3 bețe de unt cu salvia și sare și piper după gust într-o cratiță la foc mediu. Umpleți o seringă de carne cu untul de salvie și injectați-o în sâni, picioare și coapse; continuați până când ați folosit aproximativ jumătate din untul de salvie.
Ungeți pasărea cu restul de unt și legați picioarele împreună cu sfoară.
Prăjiți curcanul, descoperit, aproximativ 1 oră și 30 de minute. Rotiți tigaia și continuați să prăjiți până când un termometru introdus în coapsă înregistrează 165, 1 oră 30 minute până la 1 oră 45 minute. Opriți cuptorul, dar lăsați curcanul în interior până când termometrul înregistrează 170, încă 15 până la 20 de minute.
În timp ce curcanul se prăjește, faceți sosul: topiți restul de 1 unt de băț într-o cratiță la foc mediu.
Adăugați gâtul rezervat și mănușile, condimentați cu sare și piper și gătiți, amestecând ocazional, până se rumenesc, aproximativ 10 minute. Cojiți și zdrobiți capul rămas de usturoi, adăugați-l în tigaie și gătiți până la auriu, aproximativ 2 minute.
Se adaugă bulionul și frunzele de dafin, se acoperă și se fierbe la foc mediu-mic, aproximativ 2 ore. Aruncați frunzele de dafin, gâtul și mănușile.
Transferați curcanul pe o tăietură și lăsați să se odihnească cu 20 până la 30 de minute înainte de sculptură.
Transferați legumele într-un blender.
Turnați picăturile într-o cană de măsurare a lichidului și îndepărtați grăsimea.
Adăugați 1 cană de picături și făina în blender și piureul până se omogenizează.
Bateți picăturile rămase și legumele curățate în amestecul de bulion. Se aduce la fierbere, apoi se fierbe până când sosul este neted, aproximativ 10 minute. Se amestecă oțetul balsamic; condimentează cu sare și piper.
Transferați curcanul într-un platou și garnisiți cu orice salvie rămasă. Sculptați curcanul și serviți cu sosul.
Fotografie de Steve Giralt