Plăcintă Cu Găluște De Mere
Plăcinta cu găluște de mere este o vegetarian desert. O porție conține 320 calorii, 2G de proteine, și 12g de grăsime. Pentru $1.4 pe portie, această rețetă acoperă 5% necesarul zilnic de vitamine și minerale. Această rețetă servește 10. 1 persoană a făcut această rețetă și ar face-o din nou. De la preparare la farfurie, această rețetă durează aproximativ 30 minute. Dacă aveți la îndemână mere de copt, zahăr, produse de patiserie și alte câteva ingrediente, îl puteți face. Toate lucrurile luate în considerare, am decis această rețetă merită un scor spoonacular de 16%. Acest scor este destul de rău. Încercați Găluște De Mere, Desert Cu Găluște De Mere, și Mușcături De Găluște De Mere pentru rețete similare.
Instrucțiuni
Așezați un raft în treimea inferioară a cuptorului și preîncălziți la 204°. aburiți o farfurie de plăcintă de 9 inci cu spray de gătit și tapetați o foaie de copt mare, cu margini, cu folie.
Așezați merele într-un castron mare. Într-un castron mai mic, combinați făina, amidonul de porumb, sarea, scorțișoara și 1 lingură. zahăr; se presară peste mere și se aruncă pentru a acoperi uniform feliile.
Topiți untul într-o tigaie mare la foc mediu-mare. Când spumarea dispare și untul devine auriu deschis, adăugați zahăr brun și nuci. Gatiti, amestecand continuu, pana cand zaharul se topeste si nucile sunt usor prajite, 3 pana la 4 minute. (Aveți grijă: amestecul se poate arde ușor.)
Adăugați stafidele și amestecați pentru a acoperi.
Se toarnă în calvados; va bule și stropi. Reduceți căldura la mediu și gătiți, amestecând continuu, până când amestecul devine siropos, 2 până la 3 minute.
Se toarnă amestecul peste mere și se aruncă pentru a acoperi.
Întindeți jumătate din aluat într-un cerc de 12 inci; apăsați în placa de plăcintă. Puneți amestecul de mere în crustă, îngrămădind în centru.
Rulați aluatul rămas într-un alt cerc de 12 inci.
Periați marginea crustei inferioare cu apă; așezați ușor crusta superioară peste mere. Tăiați și sertizați marginile decorativ pentru a sigila.
Tăiați câteva bare oblice în partea de sus pentru a permite aburului să scape.
Periați blatul cu smântână; se presară cu 1 lingură. zahăr.
Așezați plăcinta pe foaia de copt căptușită și coaceți până când crusta devine maro aurie și umpleți bule deasupra, 45 până la 55 de minute.
Se lasă să se răcească pe o grătar timp de cel puțin 20 de minute; servi.