Plăcintă Cu Borcan Cu Crustă Dublă De Zmeură
Nu puteți avea niciodată prea multe rețete de desert, așa că încercați plăcinta cu borcan cu crustă dublă de zmeură. Această rețetă servește 8 și costă 34 de cenți pe porție. Îți urmărești silueta? Această rețetă fără gluten, prietenoasă cu fodmap și vegetariană are 273 calorii, 1g de proteine, și 28G de grăsime pe porție. De la preparare la farfurie, această rețetă durează aproximativ 3 ore. Această rețetă de la Serious Eats are 28 de fani. Dacă aveți la îndemână crustă de unt fulgioasă, coajă de lămâie, zahăr granulat și alte câteva ingrediente, o puteți face. Toate lucrurile luate în considerare, am decis această rețetă merită un scor spoonacular de 9%. Acest scor este foarte rău (dar încă fixabil). Încercați Plăcinte Cu Zmeură Nectarină Cu Crustă Dublă, Plăcintă cu unt de arahide cu crustă de covrig, și Plăcintă cu înghețată cu unt de arahide fără lactate cu crustă de biscuiți cu ciocolată pentru rețete similare.
Instrucțiuni
Tăiați untul în bucăți de 1/2 inch și congelați-le în timp ce măsurați și amestecați ingredientele uscate.
Combinați făina, zahărul și sarea în procesor și pulsați de trei sau patru ori pentru a amesteca. Scoateți cuburile de unt din congelator, împrăștiați-le peste amestecul de făină și pulsați până când amestecul formează aglomerări de mărimea unui bob de mazăre.
Adăugați apa cu gheață, 1 lingură la un moment dat și pulsați pentru a amesteca, adăugând suficientă apă pentru ca aluatul să se unească. Pentru a face aluatul manual: într-un castron mare, amestecați făina, zahărul și sarea. Scoateți cuburile de unt din congelator și distribuiți-le uniform în amestecul de făină, acoperindu-le cu amestecul de făină. Scufundați degetele în amestec și începeți să ciupiți untul și făina împreună, făcând discuri subțiri și făinoase ale untului. Continuați să lucrați amestecul până când untul este descompus mai întâi în mărgele făinoase de mărimea unui bob de mazăre și apoi într-un amestec liber care seamănă cu nisipul umed.
Stropiți în 3 linguri de apă cu gheață și folosiți mâna ca un pieptene pentru a amesteca lichidul doar până când aluatul se ține împreună. Dacă este necesar, adăugați apă suplimentară, câte 1 lingură, până când aluatul se adună într-o masă sfărâmicioasă.
Întoarceți aluatul pe o suprafață de lucru curată, făinată sau pe o foaie de hârtie pergament. Adunați aluatul împreună într-o movilă, apoi frământați-l de câteva ori pentru a-l netezi. Împărțiți-l în jumătate și bateți ușor și apăsați fiecare jumătate într-un dreptunghi dur, cerc sau pătrat gros de aproximativ 1 inch. Forma pe care o alegeți depinde de ce formă veți întinde aluatul. Dacă nu știi cum vei folosi aluatul în acest moment, optează pentru un cerc. Înfășurați în folie de plastic sau în hârtia pergament și refrigerați cel puțin 2 ore sau până la 3 zile.
Pentru plăcinte: pregătiți opt borcane cu jumătate de halbă.
Scoateți jumătate din aluat din frigider.
Făinați ușor o suprafață de lucru curată. Desfaceți aluatul, așezați-l pe suprafața de lucru înmuiată și făinați ușor blatul.
Întindeți aluatul într-un pătrat care măsoară 12 până la 14 inci și aproximativ 1/8 inch grosime.
Tăiați pătratul în șase pătrate sau cercuri uniforme.
Întindeți jumătatea rămasă a aluatului în același mod și tăiați încă două pătrate sau cercuri de aceeași dimensiune și opt cercuri de aceeași dimensiune ca gura borcanului. Puteți răsturna un borcan și îl puteți folosi pentru a tăia aceste cercuri (se potrivește perfect!), sau folosiți un tăietor de biscuiți sau biscuiți. Dacă este necesar, adunați resturile de aluat din ambele jumătăți, formați-le într-o bilă și întindeți-le pentru a tăia mai multe cercuri. (Reroll aluatul o singură dată sau se va coace dur.)
Pentru a alinia fiecare borcan, țineți borcanul în mâna nedominantă (mâna stângă dacă sunteți dreptaci, de exemplu) și ridicați un aluat pătrat sau cerc în cealaltă mână. Poziționați aluatul peste gura borcanului și apoi umpleți-l ușor în borcan, apăsându-l pe partea de jos și în sus pe părțile laterale ale borcanului și centrându-l în timp ce lucrați. Apoi, folosind degetele mari, apăsați ușor aluatul pe părțile laterale ale borcanului în timp ce rotiți borcanul încet într-o mișcare în sensul acelor de ceasornic. Asigurați-vă că aluatul se agață de părțile laterale ale borcanului. Nu ar trebui să se extindă mai mult de trei sferturi din drum pe părțile laterale ale borcanului. Repetați pentru a alinia borcanele rămase.
Alternativ, ridicați cu grijă aluatul rotund sau pătrat și pliați-l în jumătate. Apoi, cu partea pliată în jos și marginile deschise orientate în sus, coborâți aluatul în borcan, deschideți-l și apăsați aluatul de la mijloc spre exterior spre părțile laterale ale borcanului.
Pentru umplutură: într-un castron, combinați toate ingredientele, adăugând zahărul după gust.
Se amestecă ușor pentru a nu zdrobi fructele de pădure. Utilizați imediat.
Pentru a umple plăcintele: umpleți fiecare borcan căptușit cu aproximativ 2/3 cană. Nu umpleți crustele până la vârf. (Borcanele nu trebuie să fie mai mult de trei sferturi pline.) Doriți să lăsați cel puțin 1/4 inch de aluat deasupra umpluturii neacoperite, astfel încât să puteți atașa crusta superioară. Acum, așezați un cerc de aluat deasupra umpluturii în fiecare borcan și folosiți degetele sau o furculiță pentru a tachina ușor marginile crustelor.
Tăiați câteva bare mici în partea de sus a fiecărei plăcinte pentru a permite aburului să se aerisească. Se da la frigider cel putin 30 de minute sau pana la 24 de ore. (În acest moment, plăcintele necoapte pot fi acoperite cu un capac și congelate până la 2 luni.)
Preîncălziți cuptorul la 375 F. chiar înainte de coacere, într-un castron mic, amestecați oul și 1 lingură de apă până se omogenizează.
Ungeți crusta superioară a fiecărei plăcinte cu amestecul de ouă.
Aranjați borcanele pe o foaie de copt cu margini, introduceți-le în cuptor și coaceți până când crustele superioare și laterale sunt aurii, aproximativ 25 de minute.
Scoateți din cuptor și lăsați să se răcească pe un suport de copt timp de cel puțin 1 oră înainte de servire.
Odată ce plăcintele s-au răcit timp de 1 oră, pot fi scoase din borcane. Ținând un borcan în mâna nedominantă, rulați un cuțit ascuțit și subțire în jurul marginii interioare a borcanului cu cealaltă mână pentru a slăbi orice umplutură care s-ar fi putut lipi de sticlă. Apoi inversați ușor plăcinta în palmă. Ar trebui să alunece din borcan cu puțină rezistență. Dacă se lipește, scoateți-l ușor, trecând cuțitul de-a lungul marginii interioare a borcanului. Odată ce plăcinta alunecă liber de borcan, răsturnați-o rapid pe o farfurie sau pe suportul de copt.
Se servește cald sau la temperatura camerei.