Pizza fără gluten cu ciuperci și ricotta

Pizza fără gluten cu ciuperci și ricotta este o rețetă vegetariană fără gluten și lacto-ovo, cu 4 porții. O porție conține 521 de calorii , 18 g de proteine și 18 g de grăsimi . Pentru 1,37 USD per porție , această rețetă acoperă 18% din necesarul zilnic de vitamine și minerale. Funcționează cel mai bine ca fel principal și se gătește în aproximativ 40 de minute . 2 persoane au considerat această rețetă gustoasă și sățioasă. Dacă aveți la îndemână drojdie activă, cartofi, apă caldă și alte câteva ingrediente, o puteți prepara. Această rețetă este tipică bucătăriei mediteraneene. Este oferită de Foodnetwork. Per total, această rețetă obține un scor spoonacular destul de bun de 76% . Utilizatorilor cărora le-a plăcut această rețetă le-au plăcut și : Tort cu banane și ciocolată, glazură de unt de arahide - fără gluten, fără lactate, fără soia , Salată chinezească de pui fără gluten, fără lactate, fără zahăr și Pizza cu cârnați italieni Elk, brânză ricotta, ciuperci sotate și ceapă .
Instrucțiuni
Echipament special: un preser
Așezați o piatră de pizza sau o tavă de copt pe raftul cuptorului în poziția treia inferioară și preîncălziți la 500 de grade F. Împărțiți aluatul de pizza în 2 bile. Pulverizați o tavă de copt cu spray de gătit și apăsați fiecare bilă într-un cerc subțire de 25 cm.
Puneți tava de copt pe piatra preîncălzită și coaceți-o până când aluatul începe să se rumenească pe fund și pe margini, aproximativ 10 minute pentru o crustă mai moale sau aproximativ 15 minute pentru o crustă mai crocantă.
Scoateți și lăsați să se răcească puțin.
Combinați mozzarella, ricotta, usturoiul, 1/4 linguriță de sare și ardeiul roșu măcinat într-un bol mic. Amestecați ciupercile, uleiul de măsline, cimbrul și 1/4 linguriță de sare într-un alt bol mic.
Întindeți uniform amestecul de brânză pe cele 2 blaturi de pizza, apoi împărțiți ciupercile între ele.
Coaceți pizza până când crusta devine aurie și brânza se rumenește în unele locuri, 8 până la 10 minute.
Tăiați fiecare în 4 bucăți și serviți.
Acoperiți cartofii cu apă într-o oală medie. Aduceți la fierbere și gătiți până se înmoaie cu furculița, aproximativ 25 de minute; scoateți-i. După ce cartofii s-au răcit suficient pentru a fi manipulați, îndepărtați coaja și treceți-i printr-un clește așezat deasupra unui bol mare (ar trebui să aibă aproximativ 2 căni). Dați deoparte.
Amestecați apa caldă, agave și drojdia într-o cană de măsurat sau un castron mic.
Lăsați să stea până se formează un strat mic de spumă deasupra, 3 până la 5 minute. (Dacă acest lucru nu se întâmplă, aruncați și încercați din nou cu drojdie nouă.)
Adăugați cartofii, făina de orez, amidonul de tapioca și 3/4 linguriță de sare în bolul unui mixer vertical prevăzut cu accesoriul paletă.
Amestecați la viteză medie până când amestecul se omogenizează și formează o pastă fină și sfărâmicioasă. Continuați să amestecați la viteză medie, adăugați albușul de ou și uleiul, încorporați încet amestecul de drojdie și amestecați până când aluatul se leagă (va fi ușor lipicios). Acoperiți bolul strâns cu folie alimentară și lăsați-l într-un loc cald până când aluatul crește la jumătate, aproximativ 1 oră și jumătate.
Formați bile din aluat, pentru pizza mică sau medie, apoi fie le coaceți după preferințe, fie le înfășurați bine și le congelați timp de până la 1 lună. Dezghețați aluatul congelat la temperatura camerei, apoi modelați-l și coaceți-l.