Pâine plată marocană (R ' ghayef)
Marocan Flatbreads (R ' ghayef) este un vegan pâine. Pentru 80 de cenți pe porție, această rețetă acoperă 19% necesarul zilnic de vitamine și minerale. Această rețetă face 4 porții cu 343 calorii, 8g de proteine, și 9g de grăsime fiecare. Nu mulți oameni au făcut această rețetă și 1 ar spune că a ajuns la fața locului. Mergeți la magazin și ridicați făină, ulei de măsline, boia de ardei și alte câteva lucruri pentru a o face astăzi. De la preparare la farfurie, această rețetă durează aproximativ 45 minute. Toate lucrurile luate în considerare, am decis această rețetă merită un scor spoonacular de 67%. Acest scor este solid. Rețete similare includ BLT Flatbreads, Flatbreads pentru mai târziu, și Norvegiană Flatbreads.
Instrucțiuni
Se dizolvă drojdia în apă caldă într-un castron mare; lăsați să stea 5 minute. Cântăriți sau lingurați ușor făina în cupe de măsurare uscate; nivelați cu un cuțit.
Adăugați făină și 3/4 linguriță sare în amestecul de drojdie; se amestecă cu o lingură de lemn până se omogenizează. Întoarceți aluatul pe o suprafață ușor făinată; frământați 3 minute. Formați aluatul într-o bilă; răsturnați vasul peste aluat și lăsați să stea 15 minute. Descoperi; framanta aluatul 3 minute. Împărțiți aluatul în 8 porții egale, modelând fiecare într-o bilă; se acoperă ușor cu spray de gătit. Acoperiți cu folie de plastic; lăsați să stea 30 de minute.
Combinați ceapa și următoarele 6 ingrediente (prin piper) într-un castron.
Lucrând cu o porție de aluat la un moment dat (acoperiți aluatul rămas pentru a preveni uscarea), aplatizați cu atenție fiecare porție într-un cerc de 6 1/2 inch (aluatul va fi delicat). Lingură 2 linguri amestec de ceapă în centrul aluatului. Îndoiți părțile laterale ale aluatului peste umplutură (vezi "pâini plate infailibile", mai jos). Îndoiți o parte scurtă sub aluat. Îndoiți cealaltă parte scurtă peste aluat. Apăsați ușor pătrat de aluat pentru a sigila. Repetați procedura cu porțiunile de aluat rămase și amestecul de ceapă.
Încălziți 1/2 linguriță de ulei într-o tigaie mare antiaderentă la foc mediu.
Adăugați 4 pâine plată în tigaie; gătiți timp de 2 minute pe fiecare parte sau până când sunt crocante și aurii.
Transferați pâinile plate pe un platou tapetat cu hârtie pergament. Repetați procedura cu restul de 1/2 linguriță de ulei și 4 pâini plate.
Pâine plată infailibilă. Pâinea de casă se află în centrul bucătăriei și culturii marocane: folosită ca ustensile de servire pentru a culege mâncarea la mese, sunt, de asemenea, un simbol al ospitalității, deoarece pâinea este împărtășită cu oaspeții. Continuați tradiția mediteraneană întâmpinând mesenii la masa dvs. cu pâine plată marocană, suficient de substanțială pentru un entre sau ca partener pentru supă sau salată.
Adăugați brânză sau ierburi pentru a varia umplutura. Urmați acești pași pentru a lucra cu aluatul și pentru a modela pâinea.
Pulverizați ușor mâinile cu spray de gătit, dacă este necesar, pentru a evita ruperea aluatului. Aplatizați cu grijă fiecare porție de aluat la o rundă de 6 1/2 inch; aluatul va fi delicat și foarte subțire în acest moment.
Îndoiți aluatul pentru a face un pachet pătrat: pliați 2 părți opuse peste umplutură; apoi pliați o parte scurtă peste aluat și o parte scurtă sub aluat. Apăsați ușor pătratul pentru a sigila.
Deoarece aluatul este fraged și subțire, se crocantă și se rumeneste frumos atunci când este încălzit. Întoarceți cu grijă pâinea plată când este aurie și ușor crocantă pe fund.