Macaroane cu brânză sofisticate
Uită să ieși în oraș sau să comanzi mâncare la pachet de fiecare dată când ai poftă de mâncare americană. Încearcă să prepari acasă Fancy Mac and Cheese. Această rețetă este pentru 12 persoane și costă 2,11 dolari per porție. Acest fel principal are 904 calorii , 32 g de proteine și 44 g de grăsimi per porție. 947 de persoane s-au bucurat că au încercat această rețetă. Este oferită de Foodnetwork. Un amestec de bacon, gorgonzola, ceapă și câteva alte ingrediente este tot ce este nevoie pentru a face această rețetă atât de delicioasă. De la preparare până la servire, această rețetă durează aproximativ 1 oră și 55 de minute . Cu un scor de 71% , acest fel de mâncare este bun. Încearcă Almost Guilt Free Mac and Cheese , BBQ Mac and Cheese și Creamy Bacon Mac and Cheese pentru rețete similare.
Instrucțiuni
Urmărește cum se prepară această rețetă.
Preîncălziți cuptorul la 425 de grade Fahrenheit.
Stropiți ciupercile cu ulei de măsline, apoi presărați-le cu sare și piper. Coaceți-le la cuptor până devin aurii intense, timp de 20-25 de minute. Dați deoparte. Încercați să nu le mâncați înainte ca macaroanele să fie gata. Reduceți focul la 175 de grade Celsius.
Apoi, prăjiți feliile groase de bacon până când devin mestecabile, dar nu încă crocante. Tăiați baconul în bucăți mici. Puneți-l deoparte. Încercați să nu le mâncați înainte ca macaroanele să fie gata.
Într-o tigaie mare, la foc mediu-mic, căliți ceapa într-o lingură de unt, amestecând ocazional, până se rumenește, aproximativ 15 minute. Dați deoparte. Încercați să nu... oh, nu contează.
Gătiți macaroanele până când sunt puțin gătite. Dați deoparte.
Pentru a prepara sosul, topiți cele 4 linguri de unt rămase într-o oală mare, la foc mediu.
Presărați făina, amestecând cu un tel pentru a omogeniza.
Lăsați roux-ul să se gătească timp de aproximativ un minut, amestecând constant. Apoi turnați laptele, amestecând constant. Fierbeți sosul alb până se îngroașă și face bule, 3-5 minute. Apoi, adăugați umplutura de ovăz, 1 linguriță de sare și 1/2 linguriță de piper.
Puneți puțin din sosul alb fierbinte peste ouăle bătute pentru a le tempera, amestecând cu o furculiță pentru a încorpora amestecul fără a le găti.
Turnați ouăle călite în sosul alb, amestecând constant pe măsură ce le adăugați.
Adăugați brânza fontina, gruyère, parmezan și brânza de capră. Amestecați până se topește toată brânza.
Adăugați macaroanele fierte și amestecați pentru a le acoperi. Adăugați puțin lapte sau apă fierbinte, dacă este nevoie, pentru a le subția.
Ungeți cu unt o tavă de copt de 23 x 33 cm.
Așezați jumătate din ceapă, jumătate din macaroane, jumătate din ciuperci, jumătate din gorgonzola și jumătate din bacon. Repetați straturile, terminând cu baconul.
Coaceți până face bule și este fierbinte, 20-25 de minute.
Din asta sunt făcute visele - și mânerele dragostei.