Lefsa norvegiană de cartofi
Lefsan de cartofi norvegian este o rețetă lacto ovo vegetariană cu 8 porții. O porție conține 764 de calorii, 17 g de proteine și 18 g de grăsimi. Pentru 93 de cenți per porție, această rețetă acoperă 29% din necesarul zilnic de vitamine și minerale. Mai multor oameni le-a plăcut foarte mult acest preparat scandinav. Această rețetă de la Allrecipes are 212 fani. Un amestec de smântână grea, unt, zahăr și o mână de alte ingrediente este tot ce este nevoie pentru a face această rețetă atât de delicioasă. Funcționează bine ca fel principal. De la preparare la farfurie, această rețetă durează aproximativ 45 de minute. Luând în considerare toți factorii, această rețetă câștigă un scor de 89%, ceea ce este remarcabil. Dacă vă place această rețetă, aruncați o privire la aceste rețete similare: Norwegian Potato Klub, Norwegian Cookies și Norwegian Coleslaw.
Instrucțiuni
Curățați cartofii și puneți-i într-o oală mare cu multă apă. Aduceți apa la fiert și lăsați cartofii să fiarbă până când se înmoaie.
Într-un castron mare, combinați 8 căni de piure de cartofi, smântână, unt, sare și zahăr. Acoperiți cartofii și dați la frigider peste noapte.
Amestecați făina în piureul de cartofi și turnați amestecul în bile de dimensiunea mingii de tenis sau mai mici, în funcție de preferințe. Păstrați bilele de aluat pe farfurie la frigider.
Scotând câte o minge din frigider, rulați bilele de aluat pe o placă înfăinată. Pentru a nu se lipi aluatul în timp ce îl întindeți, vă ajută să aveți un sucitor cu huse de sucitor de bumbac.
Prăjiți lefsa într-un grătar sau într-o tigaie de fier la foc foarte mare. Dacă se rumenește prea mult, reduceți căldura. După ce ați gătit fiecare bucată de lefsa se pune pe un șervețel. Îndoiți prosopul peste lefsa pentru a se menține cald. Stivuiți lefsa unul peste altul și țineți acoperit pentru a nu se usca.