Kartoffel Kloesse (Găluște De Cartofi)
Kartoffel Kloesse (găluște de cartofi) necesită aproximativ 30 minute de la început până la sfârșit. Această rețetă servește 12 și costă 49 de cenți pe porție. Această garnitură are 316 calorii, 8g de proteine, și 17g de grăsime pe porție. 1 persoană a considerat că această rețetă este delicioasă și satisfăcătoare. Dacă aveți la îndemână cartofi, unt, pesmet și alte câteva ingrediente, îl puteți face. Este adus la tine de Allrecipes. În general, această rețetă câștigă o scor spoonacular destul de bun de 43%. Rețete similare sunt Bayrisher Kartoffel Salat (Salată Bavareză De Cartofi), Găluște De Cartofi, și Găluște de cartofi II.
Instrucțiuni
Așezați cartofii într-o oală mare cu suficientă apă pentru a acoperi. Aduceți la fierbere și gătiți până când cartofii sunt moi, aproximativ 20 de minute.
Scurgeți apa și puneți cartofii într-un castron mare. Puneți cartofii, lăsându-i ușor cocoloși (la fel ca și cum ați face piure de cartofi).
Se amestecă sarea, ouăle, făina, 2/3 cană de pesmet și nucșoară.
Rulați în bile de mărimea nucului. Dacă aluatul este prea lipicios, poate doriți să amestecați mai multă făină sau pesmet.
Aduceți la fierbere o oală mare cu apă ușor sărată. Aruncați ușor găluștele în apă. Când ajung la suprafață, lăsați-le să fiarbă neacoperite timp de 3 minute.
Scoateți găluștele cu o lingură cu fante și păstrați-le la cald.
În timp ce așteptați să fiarbă apa, topiți untul într-o tigaie la foc mediu.
Adăugați ceapa și 1/4 cană de pesmet. Gatiti, amestecand continuu, pana cand ceapa este frageda, iar sosul s-a ingrosat putin.
Se toarnă sosul peste găluște înainte de servire.