Inghetata de vanilie cu miere
Înghețată de vanilie cu miere ar putea fi o rețetă bună pentru a vă extinde cutia cu rețete de desert. O porție din acest fel de mâncare conține aproximativ 20 g de proteine , 143 g de grăsimi și un total de 1685 de calorii . Această rețetă servește 2. Pentru 9,17 USD per porție , această rețetă acoperă 24% din necesarul zilnic de vitamine și minerale. Vara va fi si mai speciala cu aceasta reteta. Această rețetă de la Foodnetwork are 1 fani. Dacă aveți la îndemână gălbenușuri de ou, smântână groasă, lapte și alte câteva ingrediente, îl puteți face. De la preparare la farfurie, această rețetă durează aproximativ 30 de minute . Este o opțiune bună dacă urmați o dietă fără gluten, lacto ovo vegetariană și primară . Luând în considerare toți factorii, această rețetă câștigă un scor de 46% , care este solid. Rețete similare includ nectarine la grătar cu sos de vanilie și miere și înghețată , brânză de capră, înghețată cu boabe de vanilie, miere și lavandă și înghețată de vanilie (plus un desert de cafea și înghețată de vanilie) .
Instrucțiuni
Se încălzește smântâna, laptele, mierea și boabele de vanilie și semințele într-o cratiță grea la foc mediu până se încinge, având grijă să nu lase amestecul să fiarbă și să se coaguleze.
Bateți ușor gălbenușurile într-un castron mediu rezistent la căldură, apoi turnați încet 1 cană de amestec fierbinte de smântână în gălbenușuri în timp ce amestecați.
Se toarnă amestecul de gălbenușuri în cratita cu smântână; se încălzește, amestecând încontinuu, până când crema se îngroașă ușor și îmbracă dosul unei linguri de lemn, având grijă din nou să nu fiarbă și să se încheag.
Se toarnă printr-o strecurătoare cu ochiuri fine pentru a îndepărta boabele de vanilie și orice bucăți de gălbenuș de ou fiert. Se amestecă extractul de vanilie. Acoperiți crema cu folie de plastic și dați-o la frigider până se răcește, aproximativ 6 ore. Puteți accelera acest proces în mod dramatic scufundând parțial vasul cu cremă într-un vas mai mare cu apă cu gheață pentru a forma o baie de gheață și amestecând ocazional crema până se răcește. Cu cât crema este mai rece, cu atât aparatul va putea să o înghețe mai repede pentru înghețată.
Urmați instrucțiunile de pe aparatul de înghețată pentru a îngheța. Odată ce amestecul este înghețat, puneți-l în recipiente și lăsați-l să se „coace” cel puțin 2 ore la congelator.
Fotografie de Kat Teutsch