Hollandaise de bază
Hollandaise de bază durează aproximativ 30 minute de la început până la sfârșit. Pentru $1.51 pe portie, această rețetă acoperă 7% necesarul zilnic de vitamine și minerale. Îți urmărești silueta? Această rețetă prietenoasă fără gluten, lacto ovo vegetariană, primară și FODMAP are 436 calorii, 3G de proteine, și 44G de grăsime pe porție. Această rețetă servește 4. Dacă aveți la îndemână oțet de vin, gălbenușuri de ou, lingură de suc de lămâie și alte câteva ingrediente, îl puteți face. Funcționează bine ca un sos destul de ieftin. Această rețetă este plăcută de 566 de gurmanzi și bucătari. Acesta este adus la tine de BBC Good Food. În general, această rețetă câștigă o scor spoonacular destul de rău de 26%. Rețete similare includ Olandeză, Sparanghel Hollandaise, și Sos olandez.
Instrucțiuni
Se fierbe oțetul împreună cu boabele de piper și tarhonul, se reduce la jumătate. Tulpina și rezerva (vezi secretele pentru succes la depozitare, mai jos).
Se fierbe o tigaie mare cu apă, apoi se reduce la foc mic. Folosind un tel mare de balon, bateți gălbenușurile și 2 lingurițe de oțet de vin redus într-un castron rezistent la căldură care se potrivește perfect peste tigaie.
Bateți energic până când amestecul formează o spumă, dar asigurați-vă că nu se încălzește prea mult. Pentru a preveni supraîncălzirea sosului, luați-l și opriți focul în timp ce bateți, răzuind în jurul părților laterale cu o spatulă de plastic. Scopul este de a obține o spumă aurie, aerisită (numită sabayon), care formează panglici atunci când telul este ridicat.
Bateți într-o oală mică de unt încălzit, puțin câte puțin, apoi întoarceți vasul la foc blând pentru a găti puțin mai mult.
Se ia din nou de pe foc și se amestecă într-o altă oală de unt. Repetați până când tot untul este încorporat și aveți o textură groasă ca maioneza. În cele din urmă, amestecați suc de lămâie, sare și piper după gust plus puțină apă caldă din tigaie dacă amestecul este prea gros.