Finlandeză Pulla
Pulla Finlandeză ar putea fi o rețetă bună pentru a vă extinde colecția de feluri principale. O porție conține 1881 calorii, 54g de proteine, și 47G de grăsime. Această rețetă vegetariană servește 3 și costă $1.7 pe portie. Este adus la tine de Toțiretete. 843 de persoane au încercat și le-a plăcut această rețetă. De la preparare la farfurie, această rețetă durează aproximativ 3 ore și 20 de minute. Această rețetă este tipică bucătăriei scandinave. Dacă aveți la îndemână sare, unt, cardamom măcinat și alte câteva ingrediente, îl puteți face. Pentru a utiliza până apa ai putea urma acest curs principal cu Pepene Verde-Piersici Slushies ca desert. Luând în considerare toți factorii, această rețetă câștigă un scor spoonacular de 97%, ceea ce este uimitor. Încercați Conopidă Finlandeză, Pâine Finlandeză, și Finnish Pinwheels pentru rețete similare.
Instrucțiuni
Încălziți laptele într-o cratiță mică până când bule, apoi scoateți-l de pe foc.
Se lasă să se răcească până se încălzește.
Se dizolvă drojdia în apa caldă. Se amestecă laptele călduț, zahărul, sarea, cardamomul, 4 ouă și suficientă făină pentru a face un aluat (aproximativ 2 căni). Bateți până când aluatul este neted și elastic.
Adăugați aproximativ 3 căni de făină și bateți bine; aluatul trebuie să aibă un aspect neted și lucios.
Adăugați untul topit sau margarina și amestecați bine. Bateți din nou până când aluatul pare lucios. Se amestecă făina rămasă până când aluatul este rigid.
Întoarceți vasul pe o suprafață înmuiată, acoperiți-l cu un bol de amestecare inversat și lăsați să se odihnească timp de 15 minute. Frământați aluatul până când este neted și satinat.
Așezați într-un vas de amestecare ușor uns și întoarceți aluatul pentru a unge blatul. Acoperiți cu un vas curatprosop.
Se lasă să se ridice într-un loc cald până se dublează în vrac, aproximativ 1 oră. Punch jos, și se lasă să crească din nou până aproape sa dublat.
Întoarceți-vă din nou pe o suprafață înmuiată și împărțiți-o în 3 părți. Împărțiți din nou fiecare treime în 3.
Rotiți fiecare piesă într-o bandă de 12 până la 16 inci. Împletiți 3 benzi într-o pâine. Ar trebui să obțineți 3 pâini mari împletite. Ridicați împletiturile pe foi de copt unse.
Se lasă să crească 20 de minute.
Periați fiecare pâine cu spălare de ou și presărați cu zahăr.
Coaceți la 400 de grade F (205 grade C) timp de 25 până la 30 de minute. Verificați ocazional, deoarece fundul arde ușor.