Cocktail de creveți și fenicul
Rețeta cocktail de creveți și fenicul poate fi făcută în aproximativ 22 de minute. O porție din acest fel de mâncare conține în jur 16g de proteine, 33g de grăsime, și un total de 413 calorii. Această rețetă servește 6. Pentru $2.14 pe portie, această rețetă acoperă 16% necesarul zilnic de vitamine și minerale. Funcționează bine ca o băutură. 32 de persoane au încercat și le-a plăcut această rețetă. Această rețetă de la BBC Good Food necesită creveți, frunze de chervil, cățel de usturoi și frunze de salată. Este o opțiune bună dacă urmați un fără gluten, fără lactate și pescatarian dieta. Cu o lingură scor de 56%, acest fel de mâncare este bun. Dacă vă place această rețetă, aruncați o privire la aceste rețete similare: Cocktail De Creveți, Cocktail De Creveți Pentru Doi, și Creveți și fenicul Filo patiserie.
Instrucțiuni
Pentru a face rouille, folosiți un pistil și mortar pentru a zdrobi ardeiul iute și usturoiul într-o pastă netedă. Aduceți șofranul la foc mic cu 4 linguri de apă. Se amestecă apa de șofran, usturoiul și ardeiul iute în maioneză și se pun la frigider, până când sunt gata de utilizare.
Tăiați feniculul în sferturi, îndepărtați miezurile și folosiți o mandolină japoneză sau un cuțit ascuțit pentru a tăia cât mai subțire posibil. Aduceți o tigaie cu apă la fiert și albiți feniculul timp de 1 min până când se ofilesc.
Scurgeți și răsturnați în apă cu gheață.
Se scurge din nou și se folosește o cârpă pentru a stoarce tot excesul de apă, apoi se lasă la frigider.
Pentru a asambla vasul, condimentați feniculul cu zahărul, sarea, o măcinare decentă de piper și sucul de lămâie.
Tăiați majoritatea cozilor de creveți în jumătate, economisind una întreagă pentru fiecare porție.
Amestecați creveții tocați în fenicul, apoi adăugați chervilul și tarhonul tocat și suficientă rouille pentru a lega totul împreună (aproximativ 6-7 linguri). Umpleți pe jumătate 6-8 pahare de martini cu amestecul de fenicul.
Așezați frunzele amestecate deasupra, apoi o coadă întreagă de creveți, apoi stropiți cu sucurile de fenicul care se vor fi adunat în partea de jos a vasului.
Serviți imediat cu o pană de lămâie.
Vin recomandat: Pinot Grigio, Riesling, Sauvignon Blanc
Creveții funcționează foarte bine cu Pinot Grigio, Riesling și Sauvignon Blanc. Aceste vinuri albe crocante funcționează bine cu creveții pregătiți într-o varietate de moduri, indiferent dacă sunt la grătar, prăjiți sau în sos de usturoi. Ai putea încerca Alois Lageder Terran Alpina Pinot Grigio Vigneti delle Dolomiti. Recenzenților le place destul de mult cu un rating de 4,3 din 5 stele și un preț de aproximativ 16 dolari pe sticlă.
![Alois Lageder Terra Alpina Pinot Grigio Vigneti delle Dolomiti]()
Alois Lageder Terra Alpina Pinot Grigio Vigneti delle Dolomiti
# 51 Wine Spectator Top 100 din 2021Alois Lageder Terra Alpina Pinot Grigio este de culoare galben strălucitor, cu arome înflorite pronunțate, cu o notă de condiment; cu corp mediu, cu o mineralitate bună și un finisaj precis.Se împerechează bine cu pește și crustacee, păsări de curte, carne albă ca aperitiv sau cu masa