Brunch de duminică: tort blintz la cuptor cu sos proaspăt de afine
Pentru $1.28 pe portie, această rețetă acoperă 12% necesarul zilnic de vitamine și minerale. O porție conține 413 calorii, 13g de proteine, și 22g de grăsime. Această rețetă servește 13. Dacă aveți la îndemână sare kosher, suc de portocale, coajă de lămâie și alte câteva ingrediente, o puteți face. Mai multe persoane au făcut această rețetă, iar 104 ar spune că a lovit locul. De la preparare la farfurie, această rețetă durează aproximativ 45 minute. Este o opțiune bună dacă urmați un vegetarian dieta. Toate lucrurile luate în considerare, am decis această rețetă merită un scor spoonacular de 46%. Acest scor este solid. Încercați Brunch De Duminică: Cele Mai Bune Brioșe Cu Afine, Brunch De Duminică: Briose Cu Banane Cu Afine, și Brunch De Duminică: Sandvișuri Cu Sardine Cu Gem De Roșii Și Brânză Proaspătă pentru rețete similare.
Instrucțiuni
Puneți sucul de portocale, amidonul de porumb și 2/3 cană de zahăr într-o cratiță medie și fierbeți până devine translucid și îngroșat. Apoi amestecați afinele, readuceți la o bulă și fierbeți 4-5 minute. Opriți focul, amestecați 1 linguriță de coajă de lămâie și 1 lingură de suc de lămâie și lăsați să se răcească.
Faceți tortul. Preîncălziți cuptorul la 350 și ungeți o tigaie de 9 x 13. Folosiți un blender, un robot de bucătărie sau pur și simplu un tel pentru a amesteca până când se omogenizează laptele, smântâna sau iaurtul, untul topit, făina, praful de copt, 1 linguriță de vanilie, 2 linguri de zahăr și 4 ouă.
Se toarnă jumătate din aluat în tigaia unsă și se coace 10 minute sau până se fixează.
În timp ce stratul inferior al tortului se coace, faceți umplutura de brânză. Folosiți un tel pentru a amesteca bine ricotta, mascarpone și sare cu restul de 2 ouă, 1/3 cană zahăr, lingură coajă de lămâie, 2 linguri suc de lămâie și 1/2 linguriță vanilie.
Când stratul inferior de tort iese din cuptor, întindeți cu grijă umplutura de brânză peste el, acoperind complet tortul cu un strat uniform de umplutură de brânză. Apoi puneți aluatul rămas peste brânză și folosiți ușor o lingură pentru a întinde aluatul uniform.
Coaceți 35-40 de minute până când stratul superior al tortului este ușor auriu și umplutura este setată. (A trebuit să-l coc pe al meu 20 de minute în plus, poate pentru că nu aveam o tigaie de 9 x 13 de folosit.)
Lăsați să stea 10-15 minute înainte de tăiere.
Se servește cald sau răcit cu sos de afine.