# 5 Wine Spectator Top 100 din 2009castello di Brolio exprimă eleganța rafinată care este specifică doar terroirului din Brolio. Este un "vin fără sudură" obținut prin selectarea celor mai buni struguri de Brolio, maturați în barriques, cu o amendă lungă în sticlă care îi sporește eleganța nobilă. Sangiovese cu o cantitate mică de Cabernet Sauvignon și Merlotcu această recoltă, a fost în cele din urmă posibil ca Sangiovese să-și exprime potențialul maxim. Culoare rubinie intensă cu nuanțe de granat, are o frumoasăbuchet complex aromatic. Gust de ciocolată / cafea și condimente, posedăconținut elegant de tanin și un finisaj persistent.Chianti Classico este deosebit de perfect ca un compliment pentru felurile principale pe bază de carne, cum ar fi porchetta allo spiedo, tripă, bistecca alla fiorentina, untură Colonnata, mezeluri și finocchiona di cinta senese. Chianti Classico merge bine și cu brânza Pecorino Toscano semi-matură, crostini alla toscana și fagioli al fiasco. Vinul trebuie servit la o temperatură de 60-65 F.