Varză gratinată
Nu poți avea niciodată prea multe rețete de garnituri, așa că încearcă Gratin de varză. Această rețetă are 6 porții și costă 71 de cenți per porție. O porție din acest fel de mâncare conține aproximativ 12 g de proteine , 31 g de grăsimi și un total de 379 de calorii . Mergi la magazin și cumpără brânză americană, sare, făină și alte câteva ingrediente pentru a o prepara astăzi. De la preparare până la servire, această rețetă durează aproximativ 1 oră și 15 minute . Această rețetă este apreciată de 51 de gurmanzi și bucătari. Vă este oferită de Allrecipes. Luând în considerare toți factorii, această rețetă obține un scor mediu de 49% , ceea ce este destul de bine. Încearcă Gratin de varză și kale cu curry , Gratin de ceapă Vidalian {Ceapă înflorită la cuptor} și Gratin de pâine pentru rețete similare.
Instrucțiuni
Preîncălziți cuptorul la 190 grade Celsius (375 grade Fahrenheit). Ungeți o tavă de copt de 23x33 cm.
Puneți varza într-o oală mare cu apă clocotită. Fierbeți până se înmoaie, scurgeți-o și dați-o deoparte.
Topiți untul într-o cratiță, apoi adăugați făina, amestecând constant. Adăugați treptat 2 căni de lapte. Amestecați la foc mediu până se îngroașă.
Așezați varza în straturi pe fundul vasului de copt pregătit.
Turnați 1/3 din sosul alb peste varză. Aranjați șase felii de brânză peste aceasta. Repetați, terminând cu sosul alb.
Coaceți la cuptor la 190 grade Celsius timp de 45 de minute sau până când face bule și se rumenește.
Lăsați să stea 5 minute. Feliați și savurați.