Ce este făina de cocos și cum o folosești?

Pentru cei nefericiți dintre noi care au o reacție adversă la efectele glutenului și a produselor încărcate cu gluten, acesta va fi un articol inspirat, plin de speranță și ușurare.

Acești oameni pe care i-am menționat trebuie să știe acest lucru, pentru că făina de cocos poate fi o mană de la Dumnezeu. Această alternativă minunată la făina universală. Fabricat prin măcinarea cărnii uscate de nucă de cocos într-o pulbere fină, este în general produs din carnea de nucă de cocos rămasă din producția de lapte de cocos.

Îl puteți folosi pentru o varietate de scopuri de coacere, dar aproape întotdeauna va trebui să încorporați un alt tip de făină. Majoritatea produselor de copt nu pot fi făcute cu 100% făină de cocos.

Are un gust subtil și un miros de nucă de cocos, dar este suficient de blând pentru a se amesteca cu alte arome fără a le copleși.

Valoare nutritionala

O uncie (¼ cană) de făină de cocos conține:

  • Calorii: 124
  • Grăsime: 4 grame
  • Proteine: 5 grame
  • Colesterol: 0 miligrame
  • Carbohidrați: 17 grame
  • Fibre: 11 grame
  • Zahăr: 2 grame

Gust

Are un gust subtil și un miros de nucă de cocos, dar este suficient de blând pentru a se amesteca cu alte arome fără a le copleși.


Controlul zahărului din sânge

Făina de cocos pare să aibă un indice glicemic scăzut de 51, ceea ce înseamnă că ar trebui să provoace o creștere mai mică a nivelului de zahăr din sânge decât făina de grâu, care are un indice glicemic de 69. Acest lucru se datorează faptului că făina de cocos este bogată în grăsimi și fibre, ceea ce lucrează pentru a încetini eliberarea zahărului în sânge.

O sursă de proteine

Făina de cocos este o sursă excelentă de proteine, oferind 18 g la 100 g, în comparație cu doar 12 g în cantitate echivalentă de făină integrală.

Cu toate acestea, proteina din făina de cocos este o proteină incompletă, ceea ce înseamnă că conține unul din cinci dintre aminoacizii esențiali de care avem nevoie în dieta noastră zilnică. „Esenţial” înseamnă că trebuie să obţinem aceşti aminoacizi din alimente, deoarece organismul nu îi poate produce singur. Proteinele sunt esențiale în dietă, deoarece joacă un rol vital în creșterea și repararea organismului, precum și pentru funcții precum imunitatea.

Fara gluten

Făina de cocos pură este un produs fără gluten. Cu toate acestea, verificați întotdeauna eticheta, mai ales dacă aveți boală celiacă sau alergie la gluten. Unele mărci pot conține ingrediente adăugate care conțin gluten sau pot fi produse într-o fabrică care manipulează produse care conțin gluten. Dacă există riscul de contaminare încrucișată, acest lucru ar trebui să fie marcat clar pe etichetă.

Înlocuirea făinii cu făina de cocos

Regula de bază este să înlocuiești doar 20% din nucă de cocos cu făina de grâu.

Este important să știți că făina din nucă de cocos devine densă și absoarbe multă umiditate atunci când se coace. Pentru a compensa dezechilibrul de umiditate, încercați să adăugați 2 linguri de lichid suplimentar pentru fiecare 2 linguri de făină de cocos pe care le înlocuiți cu făina obișnuită.

În plus, făina de nucă de cocos poate avea tendința de a se aglomera, așa că asigurați-vă că o pufoiați cu o furculiță înainte de a măsura și amesteca.

Idei de rețete cu făină de cocos

  1. Biscuiți cu lămâie cu făină de cocos
  2. Brownies cu făină de nucă de cocos: Această variantă fără gluten de brownie făcută cu făină de nucă de cocos, ouă de in și piure de mere se dublează ca un tratament vegan cu o glazură dulce de caju.
  3. Pâine prietenoasă cu Keto: Fabricată cu un amestec de făină de migdale și făină de cocos, rezultatul este o creștere ușoară și aerisită, care are o textură asemănătoare cu prăjitura cu mâncare de înger.
  4. Super batoane cu nucă de cocos vanilie. Aceste batoane sănătoase din făină de cocos sunt pline de ingrediente delicioase și hrănitoare, cum ar fi nuci, migdale, fructe de pădure goji, inimi de semințe de cânepă și iaurt grecesc.
  5. Biscuiți cu bulgăre de zăpadă fără gluten. Aceste prăjituri cu făină de cocos pot fi făcute cu ușurință paleo-friendly, înlocuind unt cu ghee și zahăr de cocos sub formă de pudră fină.
  6. Brioșe cu nucă de cocos și banane. Începeți-vă ziua într-un mod delicios de sănătos cu brioșe din făină de cocos pline de proteine.
  7. Brioșe de cafea cu nucă de cocos. Faceți aceste brioșe sănătoase cu doar șase ingrediente pe care probabil le aveți deja la îndemână: făină de cocos, ulei de cocos, ouă, cafea preparată, zahăr brun și fulgi de nucă de cocos.
  8. Pâine hawaiană cu nucă de cocos și banane. Făina de cocos, fulgii de nucă de cocos și zahărul de cocos adaugă aromă tropicală acestei pâini cu banane.

Acestea sunt doar câteva rețete delicioase și ușoare pentru cei interesați de potențialul versatilei făinii de cocos. Pentru mulți oameni alergici la gluten, nu vă temeți. Există o multitudine de alternative gustoase în care să vă răsfățați. Tortul poate fi încă delicios. Răsfățul nu este doar pentru cei care se bucură de deserturile decadente. Făina de nucă de cocos a deschis o gamă proastă de bună de delicii delicioase. Slăbiți-vă curelele, răsfățați-vă, lăsați toată vinovăția la ușă și scufundați-vă. Dieta poate aștepta încă o săptămână.