Cum să faci cina în 10 minute

Știm cu toții cum este. Este sfârșitul unei zile lungi de muncă. Ajungi acasă epuizat, extenuat și înfometat doar pentru a fi întâmpinat de conștientizarea dură că ai uitat să dezgheți carnea de vită congelată pentru cină. Ei bine, în loc să ridicați telefonul și să comandați fast-food nesănătos, există întotdeauna o alternativă mult mai sănătoasă și aceste câteva sfaturi și rețete vă vor vindeca.

  1. Fi pregatit.

Pregătirea este cheia. Asigurați-vă că vă aprovizionați cu ingrediente precum legumele rădăcinoase. Deoarece durează mai mult să se strice, cartofii, morcovii și ceapa sunt ideali. Umple-ți cămara cu condimente, ierburi și marinate, astfel încât să poți adăuga ușor și rapid aromă și deliciu preparatelor tale.

  1. Pregătiți în weekend

Folosiți timpul liber din weekend pentru a face cumpărături pentru săptămâna următoare. Odată ajuns acasă de la supermarket, lăsați deoparte câteva minute pentru a vă spăla, tăiați și pregătiți câteva dintre legume. Lucruri simple, cum ar fi mărunțirea morcovilor, tăierea conopidei și a buchetelor de broccoli, vă vor economisi timp pe termen lung și vă vor ușura stresul atunci când vine vorba de gătit la jumătatea săptămânii.

  1. Gatiti pentru 2 mese (sau mai multe)

Aceasta este o modalitate minunată de a economisi timp. Măsurați 2 sau 3 căni de quinoa, orez sălbatic sau orez alb și gătiți-l înainte de atacul săptămânii care se profilează. Acesta poate fi păstrat la frigider până la 3 zile și poate fi reîncălzit cu ușurință pe aragaz cu un strop de supă de pui sau apă. Treaba făcuta.

  1. Faceți o masă care durează

Prăjirea unui pui într-o duminică este întotdeauna o idee grozavă. În general, o familie de patru persoane va consuma jumătate din acel pui într-o singură ședință. Asadar, ai o jumatate de pui pe care o poti marunti, tai cubulete si pune deoparte pentru saptamana viitoare. Puteți mânca salată de pui la prânz sau puteți folosi carnea mărunțită pentru a face tacos, supă de pui cu tăiței sau enchiladas delicioase. De asemenea, puteți reține carcasa, o puteți pune într-o oală și puteți face propriul bulion de pui de casă.

  1. Utilizare inteligentă a resturilor

Resturile sunt o mană cerească pentru mulți o masă rapidă și ușoară. După cum am menționat mai sus, restul de pui este ideal pentru lucruri precum tacos, dar poate fi adăugat și la cartofi prăjiți pentru un fel de mâncare delicios. Există o multitudine de opțiuni rămase diferite și, mai important, nimic nu se irosește. Asigurați-vă că păstrați resturile la frigider și consumați în 2-3 zile.

  1. Mic dejun pentru cină

Cui nu iubește micul dejun la cină? Întotdeauna este o opțiune rapidă și simplă după o zi lungă. Folosind legume sau proteine rămase și adăugarea lor la omletă și brânză mărunțită pentru a face o frittata delicioasă nu ar putea fi mai ușor.

  1. Rețetă de 10 minute: Tacos cu pui

Un favorit ferm printre multe, acest deliciu mexican este o opțiune rapidă și delicioasă pentru cei obosiți după o zi lungă la birou. Pentru vegetarieni, puiul poate fi ușor înlocuit cu tofu sau tempeh.

Ingrediente

  • 2-3 piept de pui taiati felii
  • 1 ardei gras rosu, galben si portocaliu feliat
  • 1 ceapa rosie feliata
  • ½ lingurita de chimion
  • ½ linguriță de usturoi pudră
  • ½ linguriță sare de mare și piper
  • 1 lingură ulei de măsline sau ghee
  • 8 tortilla de porumb

Instrucțiuni

  • Asezonați pieptul de pui (sau alte proteine) cu sare, piper, chimen și pudră de usturoi. Puteți prăji în puțin ulei de măsline sau ghee și le puteți grătar.
  • În timp ce puiul se gătește, căliți ardeiul gras feliat și ceapa. Condimentam legumele cu putina sare si piper si eventualele ramase de chimen si usturoi.
  • Încălziți tortilla de porumb pe un grătar plat până când se rumenesc. Puneți piepții de pui fierți în tortilla și acoperiți cu legume. Termină prin a le acoperi cu topping-ul tău preferat.

Acestea pot include orice, de la brânză mărunțită, salsa proaspătă, avocado tăiat cubulețe, până la suc de lămâie.

  1. Rețetă de 10 minute: Ajutor pentru hamburger de casă

Un favorit complet și o alternativă delicioasă și ușoară la opțiunile de fast-food grase.

Ingrediente

  • 1 lingurita ulei de masline
  • 1 ceapa galbena sau alba taiata cubulete
  • 1 catel de usturoi tocat
  • 1 kg carne de vită (tofu în fulgi pentru vegetarieni)
  • 2 conserve de rosii taiate cubulete
  • Stropire de sare si piper
  • Stropire de amestec italian de condimente
  • Cheddar sau parmezan
  • Paste cot sau papion

Instrucțiuni

  • Într-o tigaie mare, la foc mediu, căliți ceapa și usturoiul în ulei de măsline timp de 2-3 minute, până când ceapa începe să devină translucidă.
  • Adăugați 1 kg de carne de vită (sau tofu) și gătiți până se rumenește. Acest lucru va dura aproximativ 5 minute.
  • Amestecați în 2 cutii de roșii tăiate cubulețe, sare, piper și amestecul de condimente italiene și aduceți la fiert.
  • Serviți peste cot sau paste cu papion rămase.
  • Presărați brânza peste ea, așteptați să se topească și săpați!

  1. Rețetă de 10 minute: Paste pesto cu spanac

Atât de simplu. Atât de ușor de făcut. Asa de delicios!

Ingrediente

  • 1-2 cani baby spanac
  • 1/2 cană nuci sau nuci de pin
  • 1 catel de usturoi
  • Suc de ½ lămâie
  • ¼ cană pecorino romano sau parmezan mărunțit
  • Sare de mare & Piper
  • ¼ cană ulei de măsline extravirgin
  • Paste fierte

Instrucțiuni

  • Amestecă toate ingredientele într-un robot de bucătărie, cu excepția uleiului de măsline și pastele fierte. În timp ce procesorul încă funcționează, turnați uleiul de măsline prin blat până când toate ingredientele sunt combinate.
  • Adăugați pesto la pastele fierte și fierte.
  • Adăugați restul de pui sau alte proteine, dacă doriți.

Și iată-l! Sperăm că aceste sfaturi și rețete rapide vor fi de ajutor celor care, din cauza agitației vieții de zi cu zi, nu au nevoie de lux pentru a-și rezerva mult timp pentru a găti o masă copioasă. Așadar, înainte de a ajunge la telefon pentru a comanda o altă pizza, încercați mai întâi aceste rețete. Nu vei regreta.