Varză De Bruxelles Gratinată
Reteta varza de Bruxelles Gratin se poate face în aproximativ 1 oră și 20 de minute. Pentru $2.27 pe portie, veți obține o garnitură care servește 6. O porție din acest fel de mâncare conține aproximativ 15g de proteine, 15g de grăsime, și un total de 262 calorii. Vă este adus prin simple rețete. Dacă aveți la îndemână varză de Bruxelles, frunze de cimbru din 2 crenguțe de cimbru, pancetta și alte câteva ingrediente, o puteți face. Această rețetă este plăcută de 1 gurmanzi și bucătari. Cu o lingură scor de 0%, acest fel de mâncare este foarte rău (dar încă fixabil). Încercați Varză De Bruxelles Gratinată, Varză De Bruxelles Gratinată, și Varză De Bruxelles Gratinată pentru rețete similare.
Instrucțiuni
Albiți varza de Bruxelles:
Încălziți o oală mare cu apă sărată, 4 litri de apă, 1 lingură de sare. Albiți varza de Bruxelles înjumătățită timp de 3 până la 4 minute, până când abia se înmoaie.
Se scoate din oală, se scurge, se clătește cu apă rece pentru a opri gătitul, se lasă deoparte.
Rumeniti pancetta si faceti grasimea:
Puneți pancetta tăiată cubulețe într-o oală mare la foc mediu mic. Gatiti pana cand cea mai mare parte a grasimii este redata, aproximativ 8-10 minute.
Scoateți pancetta din tigaie, puneți-o deoparte, lăsând grăsimea topită în tigaie.
Adăugați unt în oală și topiți la foc mediu.
Adăugați șalotele și gătiți ușor până se înmoaie, aproximativ 4 până la 5 minute.
Adăugați făina în amestecul de șalotă de unt pentru a face un roux, bateți timp de 1 până la 2 minute.
Adăugați laptele și amestecați cu o lingură de lemn până când rouxul este încorporat în lapte.
Gatiti la foc mediu mic cateva minute, amestecand, pana cand sosul se ingroasa si acopera spatele lingurii.
Adăugați cimbru proaspăt și presărați nucșoară.
Adăugați brânză, apoi jumătate din pancetta în sosul alb:
Adăugați 3 uncii de brânză Gruyere rasă în sosul alb și amestecați până când brânza este topită și încorporată în sos.
Adăugați jumătate din pancetta gătită înapoi în sos. Gustați și adăugați mai multă sare, dacă este necesar.
Se adaugă varza de Bruxelles, se transferă în vasul gratinat, se presară cu pancetta, mai multă brânză, se coace: se preîncălzește cuptorul la 400 F. F. Unt un vas gratinat de 8"x12" sau caserolă .
Adăugați varza de Bruxelles în sosul de brânză.
Transferați varza de Bruxelles brânză în caserola sau vasul gratinat.
Se presară cu pancetta rămasă și restul de 1 uncie de brânză Gruyere rasă.
Coaceți timp de 25 de minute până când blatul este ușor rumenit și cu bule.
Scoateți din cuptor și lăsați să stea 10 minute înainte de servire.