Tort de nucă și migdale cu compot de portocale-rodie
Tortul de nucă și migdale cu compot de portocale-rodie este un fără lactate desert. O porție conține 453 calorii, 10g de proteine, și 34G de grăsime. Această rețetă servește 12 și costă 1,29 USD pe porție. Nu mulți oameni au făcut această rețetă și 1 ar spune că a ajuns la fața locului. Un amestec de migdale, masă de tort matzo, coajă de lămâie și o mână de alte ingrediente sunt tot ce trebuie pentru a face această rețetă atât de aromată. De la preparare la farfurie, această rețetă ia în jur 45 minute. Toate lucrurile luate în considerare, am decis această rețetă merită un scor spoonacular de 31%. Acest scor nu este atât de uimitor. Rețete similare includ Tort de portocale cu migdale fără Gluten cu suc de rodie POM, Compot portocaliu cu curmale-Wontons de nuc, și Tortă de migdale-Macaroon cu glazură de ciocolată și compot de portocale.
Instrucțiuni
Preîncălziți cuptorul la 350 F.
Periați tigaia metalică de 13x9x2 inci cu ulei.
Combinați nucile, migdalele și făina de tort în procesor; măcinați nucile fin.
Folosind mixerul electric, bateți gălbenușurile de ou, coaja de lămâie, coaja de portocală, scorțișoara și sarea într-un castron mare până când începeți să se îngroașe, aproximativ 3 minute. Adăugați treptat 1/2 cană de zahăr, bătând până la o culoare foarte groasă și deschisă, cu aproximativ 2 minute mai mult. Bateți în suc de portocale; pliați în amestec de nuci. Folosind bătăi curate și uscate, bateți albușurile într-un alt castron mare până se formează vârfuri moi. Adăugați treptat restul de 1/2 cană de zahăr, bătând până se înțepenește, dar nu se usucă. Îndoiți albușurile de ou în amestec de gălbenușuri în 3 adaosuri.
Transferați aluatul în tigaia pregătită.
Coaceți tortul până când este umflat și auriu adânc și testerul introdus în centru iese curat, aproximativ 35 de minute. Tort rece în tigaie pe raft (Centrul de tort va cădea).
Așezați sita mare peste castron.
Tăiați toată coaja și miezul din portocale. Lucrând peste sită, tăiați portocalele între membrane pentru a elibera segmente în sită. Strângeți orice suc din membranele portocalii.
Lăsați portocalele să se scurgă în timp ce pregătiți siropul.
Aduceți sucul de rodie, zahărul, sucul de lămâie și coaja de portocală rezervată pentru a fierbe într-o cratiță medie la foc mediu-mare, amestecând până când zahărul se dizolvă și se formează sirop subțire.
Ținând coaja de portocală înapoi cu lingura, se toarnă 3/4 cană sirop într-un castron mic. Lingura peste tort; lăsați să stea cel puțin 1 oră.
Adăugați sucul de portocale scurs în siropul rămas în tigaie. Se fierbe siropul cu coaja până se reduce suficient pentru a acoperi lingura, aproximativ 8 minute. Aruncați coaja. Tortul înainte poate fi făcut cu 1 zi înainte. Acoperiți și lăsați să stea la temperatura camerei.
Așezați segmente portocalii în castron. Acoperiți și refrigerați separat segmentele de portocale și siropul.
Adăugați sirop în segmentele portocalii; lăsați compotul să stea 15 minute. Tăiați marginile tortului.
Tăiați tortul pe lungime în 2 benzi late de 1/2 inch.
Tăiați benzi pe diagonală în diamante; așezați pe plăci. Se toarnă compotul și se servește.