Tort de ciocolată cu sos de caramel portocaliu

Nevoie de o desert prietenos fără gluten și FODMAP? Chocolate souffl tort cu sos de caramel portocaliu ar putea fi o reteta minunat pentru a încerca. Această rețetă face 10 porții cu 418 calorii, 5g de proteine, și 31g de grăsime fiecare. Pentru $1.02 pe portie, această rețetă acoperă 9% necesarul zilnic de vitamine și minerale. Această rețetă de la Epicurious are 1 fani. Dacă aveți la îndemână portocale valenciene, unt, zahăr granulat superfin și alte câteva ingrediente, îl puteți face. De la preparare la farfurie, această rețetă ia în jur 45 minute. Toate lucrurile luate în considerare, am decis această rețetă merită un scor spoonacular de 23%. Acest scor este destul de rău. Încercați Caramel Ginger Souffl Desert Cu Sos De Ciocolată Albă Wolfberry, Sufleu de lichior de portocale de ciocolată cu sos de ciocolată, și Souffl de foietaj cu cremă de patiserie cu parfum de portocale, nuci pecan confiate și sos de unt de Caramel pentru rețete similare.
Instrucțiuni
Puneți o tigaie mică de prăjire umplută la jumătate cu apă fierbinte în treimea inferioară a cuptorului (pentru a oferi umiditate în timpul coacerii), apoi preîncălziți cuptorul la 325 diametru F. Ungeți o tigaie cu formă de arc de 10 inci și tapetați fundul cu o rundă de pergament sau hârtie de ceară. Hârtie de unt.
Topiți untul și ciocolata împreună într-o cratiță grea la foc mic, amestecând, apoi scoateți-le de pe foc. Bateți gălbenușurile, 1/3 cană de zahăr și 1/2 linguriță de sare într-un castron mare cu un mixer electric până când sunt groase și palide, iar panglicile se formează atunci când bătătorul este ridicat, aproximativ 6 minute. Bateți albușurile la viteză medie cu bătătoarele curățate într-un alt castron mare până când țin doar vârfuri moi. Adăugați treptat 1/3 cană de zahăr, bătând până când albii țin doar vârfuri rigide. Se amestecă amestecul de ciocolată caldă în amestecul de gălbenușuri până se combină bine. Se amestecă o pătrime de albușuri în amestecul de ciocolată pentru a se ușura, apoi se pliază în albușurile rămase ușor, dar bine.
Se toarnă aluatul în tigaia cu formă de arc și se coace în mijlocul cuptorului (nu așezați tigaia cu formă de arc în tigaia cu apă fierbinte) până când un tester introdus în centru iese cu firimituri aderente, aproximativ 1 oră (se va forma o crustă și se va crăpa deasupra tortului pe măsură ce se coace).
Transferați într-un raft și răciți 10 minute (tortul se va "dezumfla" pe măsură ce se răcește). Rulați cu grijă un cuțit subțire în jurul marginii tortului, apoi îndepărtați partea tigaiei. Tort rece pe partea de jos a pan 30 de minute, apoi inversați pe un alt raft sau placă.
Scoateți partea inferioară a tigaiei, apoi îndepărtați cu grijă pergamentul. Inversați tortul pe o farfurie de servire.
Îndepărtați coaja din 2 portocale și tăiați orice miez alb din coajă.
Tăiați coaja în suficiente benzi foarte subțiri pentru a măsura 1/4 cană. Strângeți sucul din 3 portocale și strecurați-l printr-o sită fină. Măsurați 1 cană de suc.
Gatiti 1/2 cana de zahar ramasa intr-o cratita grea uscata la foc moderat, netulburata, pana incepe sa se topeasca. Continuați să gătiți, amestecând ocazional cu o furculiță, până când zahărul este topit într-un caramel auriu profund.
Adăugați coaja și gătiți, amestecând, până când este parfumat, aproximativ 15 secunde. Înclinați tigaia și turnați cu grijă sucul (caramelul se va întări și se va aburi puternic). Gatiti la foc moderat, amestecand, pana se dizolva caramelul, apoi sosul rece.
Serviți tortul cu sos de portocale.
* Vă recomandăm să faceți acest tort cu 1 zi înainte pentru a permite dezvoltarea aromelor. Păstrați răcit, acoperit cu folie de plastic. Aduceți la temperatura camerei înainte de servire.