Tort de ciocolată cu caramel sărat
Torta de ciocolată cu caramel sărat durează aproximativ 2 ore de la început până la sfârșit. Acest desert are 827 calorii, 7g de proteine, și 56G de grăsime pe porție. Această rețetă servește 8 și costă 1,93 USD pe porție. Această rețetă este plăcută de 2247 de gurmanzi și bucătari. Acesta este adus la tine de BBC Good Food. Un amestec de ciocolată, caramel și o mână de alte ingrediente sunt tot ce trebuie pentru a face această rețetă atât de aromată. Cu o lingură scor de 33%, acest fel de mâncare nu este atât de grozav. Dacă vă place această rețetă, aruncați o privire la aceste rețete similare: Brownie cu tigaie de ciocolată cu caramel sărat cu înghețată de caramel, Ciocolata Pecan Caramel Torte, și Ciocolata Caramel Mousse Torte.
Instrucțiuni
Căptușiți baza unei forme de tort adânci, rotunde, de 20 cm, cu fundul liber, cu un cerc de pergament de copt. Căptușiți părțile laterale cu o bandă lungă care vine chiar deasupra părților laterale ale capsei de tablă sau a agrafei, unde banda se suprapune pentru a o ține în poziție.
Zdrobiți biscuiții într-o pungă sau castron de plastic cu capătul unui sucitor. Se amestecă în untul topit, apoi se presează uniform în fundul cositorului. Se răcește timp de 10 minute.
Rezervați 2 linguri de caramel. Amestecați sarea de mare în restul și lingurați în centrul bazei de biscuiți. Întindeți ușor, astfel încât baza să fie acoperită uniform, dar o margine vizibilă de 1-2 cm de biscuiți rămâne în jurul marginii. Se răcește timp de 20 de minute în timp ce faceți stratul de ciocolată.
Topiți ușor ciocolata într-un castron mare rezistent la căldură peste o tigaie cu apă care abia fierbe. Se amestecă 1 lingură de smântână în caramelul rezervat, apoi se acoperă și se răcește până se pregătește să decoreze. Odată ce ciocolata s-a topit, opriți focul, dar lăsați vasul acolo unde este și amestecați treptat crema rămasă până când aveți un sos de ciocolată neted, strălucitor și gros. Cerneti zaharul glazurat si amestecati cu extractul de vanilie. Ridicați focul și lăsați amestecul să se răcească timp de 10 minute.
Se toarnă mai întâi amestecul de ciocolată în jurul marginii tortei, astfel încât să umple marginea biscuitului, sigilând caramelul în centru. Apoi se toarnă sau se toarnă restul și se agită ușor pentru a netezi suprafața. Se răcește cel puțin 5 ore sau până la 24 de ore până când este ferm.
Scoateți torte din tablă, apoi îndepărtați cu grijă fâșia de hârtie și transferați-o pe o farfurie de servire. Puneți bomboanele deasupra. Puneți amestecul rezervat de caramel-cremă într-o pungă mică pentru alimente sau congelator. Tăiați cel mai mic vârf al colțului pentru a face o deschidere foarte mică, apoi strângeți linii de caramel deasupra. Se răcește până este gata de servit. Împrăștiați cu un vârf sau două de sare de mare înainte de servire, apoi feliați subțire. Mănâncă cu un strop de cremă unică, dacă vrei.
Vin recomandat: Cremă Sherry, Moscato Dasti, Port
Torte în meniu? Încercați să împerecheați cu cremă Sherry, Moscato d ' Asti și Port. O regulă obișnuită de asociere a vinului este să vă asigurați că vinul dvs. este mai dulce decât mâncarea. Deserturile Delicate se potrivesc bine cu Moscato d ' Asti, deserturile cu nuci cu sherry cremă, iar deserturile cu caramel sau ciocolată se potrivesc bine cu portul. Un vin pe care l-ați putea încerca este NV Johnson Estate Cream Sherry. Are 5 din 5 stele și o sticlă costă aproximativ 19 dolari.
![NV Johnson Estate Cream Sherry]()
NV Johnson Estate Cream Sherry
Foarte aromat cu note de alune, vanilie și o notă de stejar urmată de stafide dulci și o notă de drojdie. Finisaj curat de durată. Bine acum, dar îi va răsplăti pe cei care îi permit să îmbătrânească"". O băutură pre-prandială preferată. Luați în considerare cu nuci înainte de cină ca aperitiv sau după cină cu desert, în special bomboane de ciocolată și deserturi pe bază de fructe. De asemenea, minunat în după-amiezile reci, servit cu biscotti pentru a se înmuia în ""stil Italian"". "