Tort Cu Mousse De Mocha
Mocha Mousse tort ar putea fi doar desert pe care îl căutați. Această rețetă servește 12 și costă 1,11 USD pe porție. O porție conține 486 calorii, 6g de proteine, și 27G de grăsime. Această rețetă de la BettyCrocker.com are 1 fani. De la preparare la farfurie, această rețetă durează aproximativ 4 ore. Dacă aveți la îndemână cacao de copt procesat olandez, lichior cu aromă de cafea, lichior cu aromă de cafea și alte câteva ingrediente, îl puteți face. Toate lucrurile luate în considerare, am decis această rețetă merită un scor spoonacular de 20%. Acest scor este destul de rău. Încercați Tort Cu Mousse De Ciocolată Mocha, Mini versiune de tort de înger Mocha Mousse, și Tort de mâncare Mocha Mousse Angel cu frișcă de ciocolată pentru rețete similare.
Instrucțiuni
Încălziți cuptorul la 177° (325F pentru tigăi întunecate sau antiaderente). Ungeți și făinați ușor fundul și părțile laterale ale a două tigăi rotunde de 8 sau 9 inci. Într-un castron mare, bateți amestecul de tort, apă, ulei, 2 linguri de lichior și ouăle cu mixer electric la viteză mică 30 de secunde, apoi la viteză medie 2 minute, răzuind bolul ocazional.
Coaceți tigăi de 8 inci 34 până la 40 de minute, tigăi de 9 inci 31 până la 37 de minute sau până când scobitoarea introdusă în centru iese curată. Se răcește 10 minute. Rulați cuțitul în jurul laturilor tigăilor pentru a slăbi prăjiturile; scoateți din tigăi în raftul de răcire. Se răcește complet, aproximativ 1 oră. Refrigerați straturile 45 de minute pentru o manipulare mai ușoară.
Între timp, pentru a face mousse, într-o cratiță de 2 litri, amestecați 1/4 cană de frișcă, zahărul granulat și 1/3 cană de lichior. Gatiti la foc mediu, amestecand continuu, pana cand zaharul se dizolva si amestecul fierbe; se ia de pe foc. Se amestecă chipsurile de ciocolată cu biciul până când chipsurile se topesc. Se amestecă 2 lingurițe de vanilie.
Se toarnă într-un castron mare; se răcește la temperatura camerei, aproximativ 10 minute.
Într-un castron mediu răcit, bateți restul de 1/2 cană de frișcă la viteză mare doar până se formează vârfuri moi. Îndoiți frisca în amestec de ciocolată. Acoperiți și refrigerați 30 de minute.
Într-un alt castron mediu răcit, bateți ingredientele de topping la viteză mare până se formează vârfuri moi.
Tăiați partea superioară rotunjită a unui strat de tort.
Tăiați fiecare strat de tort orizontal pentru a face 2 straturi. (Pentru a tăia, marcați partea tortului cu scobitori și tăiați cu un cuțit lung și subțire.)
Așezați 1 strat, tăiat cu fața în sus, pe farfuria de servire; se întinde cu o treime din mousse. Repetați cu al doilea și al treilea strat. Sus cu al patrulea strat, tăiat cu fața în jos.
Întindeți toppingul peste partea și partea superioară a tortului. Capac; la frigider cu cel puțin 1 oră înainte de servire. A se păstra acoperit la frigider.