Tocană de pui și cartofi Puebla
Puebla tocană de pui și cartofi este un fără gluten felul principal. O porție conține 785 calorii, 50g de proteine, și 49G de grăsime. Pentru $2.39 pe portie, această rețetă acoperă 33% necesarul zilnic de vitamine și minerale. Această rețetă servește 4. Nu mulți oameni au făcut această rețetă și 1 ar spune că a ajuns la fața locului. Dacă aveți la îndemână sare, oregano, cartofi și alte câteva ingrediente, o puteți face. Pentru a consuma apa, puteți urma acest fel principal cu Pepene Verde-Piersici Slushies ca desert. Este perfect pentru Toamna. De la preparare la farfurie, această rețetă durează aproximativ 1 oră. Toate lucrurile luate în considerare, am decis această rețetă merită un scor spoonacular de 62%. Acest scor este bun. Încercați Pui în aluniță, stil Puebla, Aluniță De Pui În Stil Puebla Ușor, și Tocană Nouă De Cartofi-Pui pentru rețete similare.
Instrucțiuni
Aduceți puiul, apa, 2 sferturi de ceapă și 1 linguriță de sare la fiert, acoperite, într - o oală de 4 până la 5 litri la foc moderat. Se fierbe 10 minute, apoi se ia de pe foc și se lasă să stea, acoperit, până când puiul este doar gătit, aproximativ 10 minute.
Transferați puiul pe o farfurie, rezervând bulion cu ceapă. Când este suficient de rece pentru a fi manipulat, tăiați grosolan puiul, aruncând pielea și oasele.
În timp ce puiul gătește, încălziți o tigaie mică din fontă uscată, bine condimentată, la foc moderat, până când este fierbinte, apoi rumeniți usturoiul și restul de 2 sferturi de ceapă pe toate părțile, întorcându-se cu clești, aproximativ 5 minute. Se curăță usturoiul și se transferă cu ceapa într-un blender.
Adăugați roșiile cu suc, ardei iute și oregano, apoi pur și simplu până se omogenizează.
Gătiți chorizo în ulei într-o tigaie grea de 12 inci la foc moderat, amestecând, până când grăsimea este redată, aproximativ 2 minute. Adăugați cu grijă pur și simplu (se va stropi și se va aburi) și gătiți, amestecând frecvent, până se îngroașă, aproximativ 10 minute.
Se curăță cartofii și se taie în bucăți de 3/4 inch, apoi se adaugă în bulionul rezervat cu sarea de linguriță rămasă. Se fierbe la foc mic, acoperit, amestecând ocazional, până când cartofii sunt aproape fragezi, aproximativ 10 minute.
Adăugați cartofi și ceapă în amestecul de chorizo împreună cu 2 căni de bulion (economisiți restul pentru o altă utilizare). Se amestecă puiul și se fierbe 10 minute.
Se servește presărat cu brânză.
* Disponibil la piețele Latino și la unele magazine de produse alimentare de specialitate.