Tartă cu portocale, stil Capri: Torta d'Arancia di Capri
Nu puteți avea niciodată prea multe rețete de aperitive, așa că încercați Tartă cu Portocale, Stil Capri: Torta d'Arancia di Capri. Această rețetă fără gluten și lacto ovo-vegetariană servește 12 și costă 88 de cenți per porție. O porție conține 314 calorii, 4 g de proteine și 19 g de grăsimi. Această rețetă de la Foodnetwork are 1 fani. Dacă aveți la îndemână coaja de portocale, suc de portocale, lichior de portocale și alte câteva ingrediente, le puteți face. De la preparare la farfurie, această rețetă durează aproximativ 2 ore și 25 de minute. Toate lucrurile luate în considerare, am decis că această rețetă merită un scor de 13%. Acest scor nu este atât de mare. Dacă vă place această rețetă, aruncați o privire la aceste rețete similare: Paste Capri cu pui, Tort Capri cu ciocolată și Spuneți da la Capri Sun și Cartofi prăjiți gogoși cu mere caramel.
Instrucțiuni
Într-un castron mediu, combinați făina, sarea, zahărul și coaja de lămâie.
Tăiați untul în ingredientele uscate până când amestecul seamănă cu firimituri grosiere. Într-un castron mic, combinați oul, gălbenușul, lichiorul și zahărul de cofetă și amestecați acest amestec în amestecul de făină cu o furculiță până când se îmbină. Întoarceți amestecul pe o masă înfăinată și lucrați ușor amestecul până când se formează un aluat. Apăsați aluatul într-o formă de disc de aproximativ 6 inci, înfășurați strâns în folie de plastic și congelați timp de 15 minute.
Scoateți din congelator și rulați rapid aluatul, astfel încât să umple o tavă de tartă unsă cu unt, de 12 până la 14 inci.
Puneți aluatul în tavă, tăind marginile, înfășurați tava în folie de plastic și lăsați-l la frigider pentru 30 de minute.
Preîncălziți cuptorul la 400 de grade F.
Scoateți aluatul din frigider și înțepați-l peste tot cu o furculiță.
Coaceți timp de 10 minute, reduceți căldura la 375 de grade F și continuați să coaceți încă 10 până la 15 minute, până când devin aurii.
Scoateți din cuptor și lăsați să se răcească. Utilizarea margelelor de copt va ajuta la fixarea carcasei și la eliminarea contracției.
Pentru a face umplutura, într-un castron mediu, combinați sucul de portocale, coaja, zahărul și mascarpone și bateți bine.
Adăugați ouăle pe rând și continuați să bateți. Când s-au adăugat toate ouăle, bateți lichiorul.
Turnați umplutura în coaja de aluat răcită și coaceți la 350 de grade F timp de 40 până la 50 de minute, până când crema se întărește. Se lasa sa se raceasca praful cu zahar de cofetarie.
Vin recomandat: Vin Spumant, Trandafir Spumant
Antipasti funcționează foarte bine cu vinul spumant și spumosul rozé. Dacă serviți o selecție de aperitive, nu puteți greși cu acestea. Ambele sunt foarte prietenoase cu mâncarea și completează o varietate de arome. Un vin pe care l-ați putea încerca este Famille Vincent Cremant de Bourgogne. Are 4 stele din 5 și o sticlă costă aproximativ 24 de dolari.
![Famile Vincent Cremant de Bourgogne]()
Famile Vincent Cremant de Bourgogne
Din strugurii Chardonnay, acest sclipitor aliează prospețimea, corpul și netezimea. Cremant Brut este uscat și oferă bule fine (1,5 Milioane/30 de minute – noi le-am numărat, dar nu trebuie să mă credeți pentru asta!), note de flori la nas, crocante și fructate la gust. Este un clasic excelent pentru toate ocaziile festive.