Tarta de ciocolata cu afine confiate
Tarta de ciocolată cu afine confiate ar putea fi doar desertul pe care îl căutați. Această rețetă servește 10. O porție conține 508 calorii, 5g de proteine, și 25g de grăsime. Pentru $1.86 pe portie, această rețetă acoperă 13% necesarul zilnic de vitamine și minerale. Poate fi savurat oricând, dar este deosebit de bun pentru Crăciun. Nu mulți oameni au făcut această rețetă și 1 ar spune că a ajuns la fața locului. De la preparare la farfurie, această rețetă durează aproximativ 45 minute. Mergeți la magazin și ridicați ciocolată semidulce, frișcă, zahăr și alte câteva lucruri pentru a o face astăzi. Toate lucrurile luate în considerare, am decis această rețetă merită un scor spoonacular de 33%. Acest scor nu este atât de remarcabil. Încercați Coajă de sare de ciocolată albă cu fistic confiat și afine uscate, Tarta de ciocolata cu coaja de Clementina confiata, și Tarta cu migdale, ciocolata si cumquat cu cumquats confiate pentru rețete similare.
Instrucțiuni
Amestecați făina, zahărul și sarea în procesor.
Adăugați untul și tăiați-l, folosind viraje pornite/oprite, până când amestecul seamănă cu făina grosieră.
Adăugați 2 1/2 linguri de apă, gălbenuș de ou și vanilie. Se amestecă până se formează aglomerări umede, adăugând mai multă apă cu 1/2 linguri dacă este uscată. Adunați aluatul în bilă; aplatizați în disc. Înfășurați în plastic; răciți cel puțin 2 ore. (Se poate face cu 2 zile înainte.
Lăsați să se înmoaie ușor înainte de rulare.)
Preîncălziți cuptorul la 375 F.
Întindeți aluatul pe o suprafață ușor făinată până la o rundă de 13 până la 14 inci.
Transferați aluatul într-o tigaie cu diametrul de 9 inci, cu fundul detașabil.
Tăiați surplombul de aluat la 3/4 inch; pliați surplombul și apăsați, formând laturi care se extind cu 1/4 inch deasupra vârfului tigaiei. Pierce crusta peste tot cu furculita. Înghețați 15 minute.
Coaceți crusta 15 minute. Dacă părțile laterale ale crustei cad, apăsați în sus cu spatele furculiței.
Coaceți crusta până începe să se rumenească, cu aproximativ 15 minute mai mult. Se răcește pe raft.
Aduceți smântâna la foc mic într-o cratiță medie grea.
Adăugați ciocolată și bateți până se omogenizează; bateți în lichior.
Se toarnă umplutura în crustă. Se dă la frigider până când umplutura este fermă, cel puțin 2 ore și până la 1 zi.
Preîncălziți cuptorul la 375 km F. Pulverizați foaia de copt cu ramă cu spray antiaderent. Aruncați afine și zahăr într-un castron mediu pentru a amesteca.
Întindeți amestecul pe foaia de copt.
Coaceți 10 minute. Folosind spatula de metal, se amestecă fructe de padure ușor.
Coaceți până când boabele sunt dezghețate și majoritatea zahărului este dizolvat, cu aproximativ 5 minute mai mult. Se răcește pe foaie 5 minute. Spoon fructe de padure deasupra umpluturii; stropiți cu sirop din foaie. Se răcește 1 oră. (Se poate face cu 1 zi înainte. Păstrați la rece.)