Tamale de pui cu sos Tomatillo-Cilantro

Tamale de pui cu sos Tomatillo-Cilantro
Această rețetă servește 24 și costă 58 de cenți pe porție. O porție conține 161 calorii, 6g de proteine, și 10g de grăsime. Este o opțiune bună dacă urmați un fără gluten dieta. Această rețetă de la Epicurious are 206 de fani. Un amestec de ceapă, ușor coriandru, usturoi și o mână de alte ingrediente sunt tot ce este nevoie pentru a face această rețetă atât de delicioasă. De la preparare la farfurie, această rețetă ia în jur 45 minute. Toate lucrurile luate în considerare, am decis această rețetă merită un scor spoonacular de 35%. Acest scor nu este atât de remarcabil. Încercați Pui Cu Sos Tomatillo Și Coriandru, Enchiladas de pui stratificat cu sos Tomatillo-Cilantro, și Tamale de pui șofran și cârnați cu cremă de coriandru pentru rețete similare.

Instrucțiuni

1
Braconați și tocați puiul
Ingrediente de care veți avea nevoie
1 Pui întreg De 5 Kg, Tăiat în 8 Bucăți1 Pui întreg De 5 Kg, Tăiat în 8 Bucăți
2
Combinați ceapa, usturoiul, sarea și apa într-o cratiță și dați la fiert.
Ingrediente de care veți avea nevoie
Rondele De Ardei Banane Tocate Sau Ardei Iute Tocati De Orice FelRondele De Ardei Banane Tocate Sau Ardei Iute Tocati De Orice Fel
3 Căni De Așchii De Lemn De Stejar Sau Nuci Pecan Sau 6 Bucăți Mari, înmuiate în Apă Rece Timp De Cel Puțin 1 Oră și Până La 4 Ore3 Căni De Așchii De Lemn De Stejar Sau Nuci Pecan Sau 6 Bucăți Mari, înmuiate în Apă Rece Timp De Cel Puțin 1 Oră și Până La 4 Ore
1 Fâșie De Coajă De Lămâie1 Fâșie De Coajă De Lămâie
5 Bomboane De Napolitană Necco, împărțite5 Bomboane De Napolitană Necco, împărțite
Echipamente pe care le vei folosi
Nuci Pecan Tocate, OptionalNuci Pecan Tocate, Optional
3
Adăugați pieptul de pui, frunzele de dafin și oregano și reduceți focul la foc mic. Gatiti puiul, partial acoperit, timp de 35 de minute, sau pana cand este fiert. Pentru a verifica coacerea, tăiați puiul în jumătate pentru a vă asigura că interiorul nu mai este roz.
Ingrediente de care veți avea nevoie
Ardei Gras Rosu Taiat Marunt (aproximativ 1 Ardei Mediu)Ardei Gras Rosu Taiat Marunt (aproximativ 1 Ardei Mediu)
Cu Puțină Carne Pe Ele (spate, Gât, Aripi Etc.)Cu Puțină Carne Pe Ele (spate, Gât, Aripi Etc.)
1 Pui întreg De 5 Kg, Tăiat în 8 Bucăți1 Pui întreg De 5 Kg, Tăiat în 8 Bucăți
La 6 Chifle De Hamburger, împărțite, OpționalLa 6 Chifle De Hamburger, împărțite, Opțional
4
Lăsați puiul să se răcească în bulion. Când este suficient de rece pentru a fi manevrat, scoateți puiul din tigaie. Se strecoară și se rezervă bulionul. Tăiați puiul cu mâna, îndepărtând fibrele puiului cu degetele și lăsați-le deoparte.
Ingrediente de care veți avea nevoie
1 Pui întreg De 5 Kg, Tăiat în 8 Bucăți1 Pui întreg De 5 Kg, Tăiat în 8 Bucăți
1-1/2 Cană Supă De Pui1-1/2 Cană Supă De Pui
Echipamente pe care le vei folosi
Brânză Cheddar Triplă Mărunțită KRAFT® Cu Un Strop De PHILADELPHIA®, împărțităBrânză Cheddar Triplă Mărunțită KRAFT® Cu Un Strop De PHILADELPHIA®, împărțită
5
Faceți sosul Tomatillo-Cilantro
Ingrediente de care veți avea nevoie
Tomatillo, Coji îndepărtate, Tăiate în JumătateTomatillo, Coji îndepărtate, Tăiate în Jumătate
1 Kg Tortillas De Maíz1 Kg Tortillas De Maíz
Sugestie De Servire: Serviți Peste PasteSugestie De Servire: Serviți Peste Paste
6
Combinați tomatillos, jalapeincrosos, cilantro, usturoi și apă într-un blender și purincrose până se omogenizează bine.
Ingrediente de care veți avea nevoie
Tomatillo, Coji îndepărtate, Tăiate în JumătateTomatillo, Coji îndepărtate, Tăiate în Jumătate
1 Kg Tortillas De Maíz1 Kg Tortillas De Maíz
Rondele De Ardei Banane Tocate Sau Ardei Iute Tocati De Orice FelRondele De Ardei Banane Tocate Sau Ardei Iute Tocati De Orice Fel
1 Fâșie De Coajă De Lămâie1 Fâșie De Coajă De Lămâie
Echipamente pe care le vei folosi
42 Lemn Dulce Snur Roșu42 Lemn Dulce Snur Roșu
7
Încălziți uleiul într-o tigaie saut.
Ingrediente de care veți avea nevoie
Ceapa Galbena, Curatata De Coaja, Taiata In Jumatate Si Taiata In Felii Groase De 1/2 InchCeapa Galbena, Curatata De Coaja, Taiata In Jumatate Si Taiata In Felii Groase De 1/2 Inch
Echipamente pe care le vei folosi
Brânză Cheddar Triplă Mărunțită KRAFT® Cu Un Strop De PHILADELPHIA®, împărțităBrânză Cheddar Triplă Mărunțită KRAFT® Cu Un Strop De PHILADELPHIA®, împărțită
8
Când uleiul este fierbinte, adăugați ceapa și saut-ul până când ceapa este moale și translucidă, aproximativ 8 minute.
Ingrediente de care veți avea nevoie
3 Căni De Așchii De Lemn De Stejar Sau Nuci Pecan Sau 6 Bucăți Mari, înmuiate în Apă Rece Timp De Cel Puțin 1 Oră și Până La 4 Ore3 Căni De Așchii De Lemn De Stejar Sau Nuci Pecan Sau 6 Bucăți Mari, înmuiate în Apă Rece Timp De Cel Puțin 1 Oră și Până La 4 Ore
Ceapa Galbena, Curatata De Coaja, Taiata In Jumatate Si Taiata In Felii Groase De 1/2 InchCeapa Galbena, Curatata De Coaja, Taiata In Jumatate Si Taiata In Felii Groase De 1/2 Inch
9
Adăugați amestecul de tomatillo. Se condimentează cu sare și piper. Gatiti aproximativ 5 minute, sau pana cand sosul se ingroasa.
Ingrediente de care veți avea nevoie
1 Cană De Mazăre Decojită, Opțional1 Cană De Mazăre Decojită, Opțional
Tomatillo, Coji îndepărtate, Tăiate în JumătateTomatillo, Coji îndepărtate, Tăiate în Jumătate
Sugestie De Servire: Serviți Peste PasteSugestie De Servire: Serviți Peste Paste
10
Adăugați puiul mărunțit în sos și amestecați pentru a acoperi. Se lasă să gătească încă 3 minute. Verificați condimentul și reglați dacă este necesar. Pune deoparte.
Ingrediente de care veți avea nevoie
Recipient Ceapa TocataRecipient Ceapa Tocata
4 Dovlecei Mici, Tăiați în Bucăți De 1/4 Inch4 Dovlecei Mici, Tăiați în Bucăți De 1/4 Inch
Sugestie De Servire: Serviți Peste PasteSugestie De Servire: Serviți Peste Paste
11
Pregătiți cojile de porumb
Ingrediente de care veți avea nevoie
Coji De PorumbCoji De Porumb
12
Aduceți o oală mare cu apă la fierbere, apoi scoateți-o de pe foc.
Ingrediente de care veți avea nevoie
1 Fâșie De Coajă De Lămâie1 Fâșie De Coajă De Lămâie
Echipamente pe care le vei folosi
Crengute De Patrunjel Proaspat, Feliate Subtiri, Pentru GarnituraCrengute De Patrunjel Proaspat, Feliate Subtiri, Pentru Garnitura
13
Adăugați cojile de porumb, asigurându-vă că le scufundați sub apă și acoperiți oala. Înmuiați cojile de porumb în oală timp de 20 de minute. Ar trebui să fie moi și flexibile și să capete o culoare Bej intens.
Ingrediente de care veți avea nevoie
Coji De PorumbCoji De Porumb
1 Fâșie De Coajă De Lămâie1 Fâșie De Coajă De Lămâie
Echipamente pe care le vei folosi
Crengute De Patrunjel Proaspat, Feliate Subtiri, Pentru GarnituraCrengute De Patrunjel Proaspat, Feliate Subtiri, Pentru Garnitura
14
Scoateți cojile de porumb din apă și înfășurați-le într-un prosop de hârtie umed până când sunteți gata să le folosiți.
Ingrediente de care veți avea nevoie
Coji De PorumbCoji De Porumb
1 Fâșie De Coajă De Lămâie1 Fâșie De Coajă De Lămâie
3/4 Cană Busuioc Proaspăt Tocat3/4 Cană Busuioc Proaspăt Tocat
Echipamente pe care le vei folosi
8 Bastoane De Brânză De 1 Uncie Ambalate Individual8 Bastoane De Brânză De 1 Uncie Ambalate Individual
15
Pregătiți aluatul Tamal
Ingrediente de care veți avea nevoie
Aluat De Pizza Preparat Din MagazinAluat De Pizza Preparat Din Magazin
16
Pentru a face masa, combinați masa harina cu 2 căni din bulionul de pui rezervat și amestecați bine. Masa ar trebui să aibă consistența unui aluat rigid. Pune deoparte.
Ingrediente de care veți avea nevoie
Stridii Sote Sau Cubulețe De Pui Fiert, Pentru ServireStridii Sote Sau Cubulețe De Pui Fiert, Pentru Servire
(amestec De Masa De Porumb)(amestec De Masa De Porumb)
Aluat De Pizza Preparat Din MagazinAluat De Pizza Preparat Din Magazin
17
Puneți untura într-un bol de amestecare. Bateți untura cu un mixer electric până când este ușoară și pufoasă, aproximativ 1 minut.
Ingrediente de care veți avea nevoie
UnturăUntură
Echipamente pe care le vei folosi
Brânzeturi Amestecate Mărunțite, Cum Ar Fi Brânzeturile Pentru TacosBrânzeturi Amestecate Mărunțite, Cum Ar Fi Brânzeturile Pentru Tacos
(112 Până La 118 Grade F/44 Până La 48 Grade C)(112 Până La 118 Grade F/44 Până La 48 Grade C)
18
Adăugați jumătate din masă și bateți până se omogenizează bine.
19
Adăugați cele 3 linguri de bulion de pui rezervat și masa rămasă și continuați să bateți până când plutește o linguriță de aluat căzut într-o cană cu apă rece, aproximativ 10 minute. Dacă după 15 minute de bătaie constantă aluatul tău nu plutește, mergi mai departe (în ciuda faptului că nu plutește, aluatul va fi bine).
Ingrediente de care veți avea nevoie
Stridii Sote Sau Cubulețe De Pui Fiert, Pentru ServireStridii Sote Sau Cubulețe De Pui Fiert, Pentru Servire
Aluat De Pizza Preparat Din MagazinAluat De Pizza Preparat Din Magazin
1 Fâșie De Coajă De Lămâie1 Fâșie De Coajă De Lămâie
20
Presărați praful de copt și sarea peste aluat și amestecați bine.
Ingrediente de care veți avea nevoie
1 1/3 Cană Melasă1 1/3 Cană Melasă
Aluat De Pizza Preparat Din MagazinAluat De Pizza Preparat Din Magazin
5 Bomboane De Napolitană Necco, împărțite5 Bomboane De Napolitană Necco, împărțite
21
Asamblați tamalele
Ingrediente de care veți avea nevoie
TamaleTamale
22
Așezați o coajă de porumb pe lungime în fața dvs. cu partea largă cea mai apropiată de dvs.
Ingrediente de care veți avea nevoie
Porumb Galben, Alb Sau Shoepeg Proaspăt Sau Congelat, DezghețatPorumb Galben, Alb Sau Shoepeg Proaspăt Sau Congelat, Dezghețat
23
Întindeți 2 linguri de aluat pe toată jumătatea inferioară (partea largă) a cojii de porumb, lăsând o margine lată de aproximativ 1 inch pe partea stângă și dreaptă.
Ingrediente de care veți avea nevoie
Kilograme De Mure (aproximativKilograme De Mure (aproximativ
Aluat De Pizza Preparat Din MagazinAluat De Pizza Preparat Din Magazin
Porumb Galben, Alb Sau Shoepeg Proaspăt Sau Congelat, DezghețatPorumb Galben, Alb Sau Shoepeg Proaspăt Sau Congelat, Dezghețat
24
Așezați 2 linguri pline de umplutură pe lungime în centrul aluatului. Ridicați cele două laturi lungi ale cornhuskului și uniți-le. Lăsați aluatul să înconjoare umplutura ciupind împreună coaja de porumb unde aluatul se reunește.
Ingrediente de care veți avea nevoie
Aluat De Pizza Preparat Din MagazinAluat De Pizza Preparat Din Magazin
Porumb Galben, Alb Sau Shoepeg Proaspăt Sau Congelat, DezghețatPorumb Galben, Alb Sau Shoepeg Proaspăt Sau Congelat, Dezghețat
25
Rulați ambele părți ale cojilor de porumb în aceeași direcție peste tamal. Îndoiți secțiunea superioară goală a cornhusk și fixați-o legând o fâșie subțire de coajă de porumb în jurul tamalului (partea superioară va fi deschisă).
Ingrediente de care veți avea nevoie
Coji De PorumbCoji De Porumb
Porumb Galben, Alb Sau Shoepeg Proaspăt Sau Congelat, DezghețatPorumb Galben, Alb Sau Shoepeg Proaspăt Sau Congelat, Dezghețat
Discuri De Acoperire Cu Bomboane Roșii și/sau Verzi, OpționaleDiscuri De Acoperire Cu Bomboane Roșii și/sau Verzi, Opționale
26
Repetați acest proces până când toate cojile de porumb sau aluatul de tamal sunt epuizate.
Ingrediente de care veți avea nevoie
Coji De PorumbCoji De Porumb
Aluat De Pizza Preparat Din MagazinAluat De Pizza Preparat Din Magazin
27
Aburi tamalele
Ingrediente de care veți avea nevoie
TamaleTamale
28
Creați un abur tamal mototolind o bucată mare de folie de aluminiu într-o bilă mare.
Echipamente pe care le vei folosi
Fâșii De Ardei Roșu Dulce Prăjit și Arpagic Tocat Suplimentar, OpționalFâșii De Ardei Roșu Dulce Prăjit și Arpagic Tocat Suplimentar, Opțional
29
Așezați bila de folie în centrul unei cratițe mari și aranjați tamalele "în picioare" în jurul ei. Puteți sta Tamale unul în fața celuilalt; asigurați-vă doar că capătul deschis al tamalului este orientat în sus.
Ingrediente de care veți avea nevoie
TamaleTamale
Echipamente pe care le vei folosi
Nuci Pecan Tocate, OptionalNuci Pecan Tocate, Optional
Fâșii De Ardei Roșu Dulce Prăjit și Arpagic Tocat Suplimentar, OpționalFâșii De Ardei Roșu Dulce Prăjit și Arpagic Tocat Suplimentar, Opțional
30
Se toarnă 1/2 inch de apă. Acoperiți bine cu un capac și fierbeți timp de 40 de minute.
Ingrediente de care veți avea nevoie
1 Fâșie De Coajă De Lămâie1 Fâșie De Coajă De Lămâie
31
Serveste
32
Serviți cald însoțit de crema mexicană.
Ingrediente de care veți avea nevoie
Brânză Oaxacan, Separată în Fire Subțiri (poate înlocui Mozzarella)Brânză Oaxacan, Separată în Fire Subțiri (poate înlocui Mozzarella)
33
NOTE DE GĂTIT
34
Ingredientelard versus scurtare
Ingrediente de care veți avea nevoie
Ceașcă Chipsuri De Ciocolată Semidulce Sau StafideCeașcă Chipsuri De Ciocolată Semidulce Sau Stafide
35
Pentru un gust cu adevărat autentic, trebuie să folosiți untură proaspăt redată. Dacă cumpărați untură comercială, asigurați-vă că este untură proaspătă, refrigerată; în caz contrar, folosiți scurtarea legumelor, care produce încă un tamal foarte bun.Technicspoaching De Pui
Ingrediente de care veți avea nevoie
UnturăUntură
1 Pui întreg De 5 Kg, Tăiat în 8 Bucăți1 Pui întreg De 5 Kg, Tăiat în 8 Bucăți
36
Veți ajunge cu un pui mai suculent dacă îl lăsați să se răcească în bulion. Asigurați-vă că salvați bulionul, deoarece are o aromă minunată pe care veți dori să o folosiți atunci când faceți aluatul tamal.Lucrul cu coji de porumb
Ingrediente de care veți avea nevoie
Coji De PorumbCoji De Porumb
1 Pui întreg De 5 Kg, Tăiat în 8 Bucăți1 Pui întreg De 5 Kg, Tăiat în 8 Bucăți
1-1/2 Cană Supă De Pui1-1/2 Cană Supă De Pui
Aluat De Pizza Preparat Din MagazinAluat De Pizza Preparat Din Magazin
37
Aveți grijă să nu deschideți cojile de porumb când sunt uscate, deoarece se vor despica și se vor rupe. După ce le înmuiați în apă fierbinte, înfășurați într-un prosop de hârtie umed până când sunteți gata să le folosiți. Dacă se răcesc și se usucă înainte de a fi gata să le folosiți, scufundați-le în apă fierbinte timp de câteva minute până când sunt flexibile.Pregătire în AVANSÎNCĂLZIREA Tamalelor
Ingrediente de care veți avea nevoie
Coji De PorumbCoji De Porumb
TamaleTamale
1 Fâșie De Coajă De Lămâie1 Fâșie De Coajă De Lămâie
3/4 Cană Busuioc Proaspăt Tocat3/4 Cană Busuioc Proaspăt Tocat
Echipamente pe care le vei folosi
8 Bastoane De Brânză De 1 Uncie Ambalate Individual8 Bastoane De Brânză De 1 Uncie Ambalate Individual
38
Tamalele gătite pot fi refrigerate pentru câteva zile și reîncălzite într-un abur sau în cuptorul cu microunde. Dacă utilizați cuptorul cu microunde, puneți tamalele într-un castron și turnați 1/4 inch de apă. Sigilați cu folie de plastic și încălziți timp de 2 minute. Aburul creat în plastic va reîncălzi tamalele. Dacă reîncălziți într-un abur, recreați aburul tamal explicat în rețetă și aburiți timp de 5 minute.Tamalele asamblate, dar nefierte, pot fi congelate. Când sunteți gata să le serviți, aburiți-le direct din congelator timp de 1 oră și 20 de minute (de două ori timpul de gătit). Nu dezghețați înainte de gătit.
Ingrediente de care veți avea nevoie
TamaleTamale
1 Fâșie De Coajă De Lămâie1 Fâșie De Coajă De Lămâie
3/4 Cană Busuioc Proaspăt Tocat3/4 Cană Busuioc Proaspăt Tocat
Echipamente pe care le vei folosi
12 Fursecuri Oreo, Zdrobite, împărțite12 Fursecuri Oreo, Zdrobite, împărțite
1/2 Cana Unt Nesarat (1 Baton), La Temperatura Camerei, Plus Mai Mult Pentru Periaj1/2 Cana Unt Nesarat (1 Baton), La Temperatura Camerei, Plus Mai Mult Pentru Periaj
Bomboanele Lui Peachie-oBomboanele Lui Peachie-o
39
Retipărit cu permisiunea de la pur și simplu Mexican de Lourdes Castro, noiembrie 2009 Ten Speed Press
DificultateExpert
Gata În45 m.
Porții24
Scor De Sănătate2
Bucătăriimexican
Tipuri De Feluri De MâncareAntipastiIncepatorGustareAntipasto
Revista