Supă persană de Anul Nou cu fasole, tăiței și ierburi (Ash-e-reshteh)
Supa persană de Anul Nou cu fasole, tăiței și ierburi (Ash-e-reshteh) ar putea fi doar felul principal pe care îl căutați. O porție conține 637 calorii, 29G de proteine, și 27G de grăsime. Această rețetă vegetariană servește 6 și costă $3.38 pe portie. Această rețetă de la Epicurious are 54 de fani. Anul Nou va fi și mai special cu această rețetă. De la preparare la farfurie, această rețetă durează aproximativ 45 minute. Dacă aveți la îndemână linguină, turmeric măcinat, fasole și alte câteva ingrediente, o puteți face. Pentru a folosi turmericul măcinat, puteți urma acest fel principal cu Tort De Lămâie Umplut Cu Cireșe ca desert. Cu o lingură scor de 96%, acest fel de mâncare este uimitor. Încercați Supă persană de Anul Nou cu fasole, tăiței și ierburi (Ash-e-reshteh), Supă persană de tăiței și fasole-- Aash-e Reshteh, și Supă De Năut Și Tăiței Cu Ierburi Persane pentru rețete similare.
Instrucțiuni
1
Tăiați 1 ceapă.
Ingrediente de care veți avea nevoie
Ceapă
2
Încălziți o oală mare la foc mediu-mare și adăugați 4 linguri de ulei de măsline.
Ingrediente de care veți avea nevoie
Ulei De Măsline
Echipamente pe care le vei folosi
Crengute De Patrunjel Proaspat, Feliate Subtiri, Pentru Garnitura
3
Se adaugă ceapa și saut până se rumenesc ușor, aproximativ 5 minute.
Ingrediente de care veți avea nevoie
Ceapă
4
Scurgeți și clătiți năutul, fasolea și fasolea fava și adăugați-le în ceapă împreună cu 4 căței de usturoi tocați, turmeric și linte. Saut pentru 1 minut, apoi se adaugă stocul și se aduce la fierbere. Fierbeți fasolea, acoperită, timp de 1 oră. Înclinați capacul astfel încât oala să fie parțial acoperită și fierbeți, amestecând ocazional, timp de 1 1/2 ore. Se condimentează cu sare. Feliați restul de 2 cepe în jumătăți subțiri.
Ingrediente de care veți avea nevoie
Fasole
Fasole Fava
Năut
Turmeric
Linte
2 3/4 Căni De Migdale întregi, Cu Coajă și Prăjite
Usturoi
Ceapă
Stoc
Sare
Echipamente pe care le vei folosi
Crengute De Patrunjel Proaspat, Feliate Subtiri, Pentru Garnitura
5
Încălziți o tigaie saut la foc mare și adăugați restul de 3 linguri de ulei de măsline.
Ingrediente de care veți avea nevoie
Ulei De Măsline
Echipamente pe care le vei folosi
Tigaie
6
Adăugați ceapa și prăjiți, amestecând frecvent, până când ceapa se rumeneste și se caramelizează.
Ingrediente de care veți avea nevoie
Ceapă
7
Adăugați usturoiul rămas și menta și saut-ul timp de 1 minut. Se condimentează cu sare și se lasă deoparte.
Ingrediente de care veți avea nevoie
Usturoi
Mentă
Sare
8
Adăugați tăiței în supă și gătiți până se înmoaie, 6 până la 8 minute. Când tăiței sunt aproape gata, adăugați verdeața cu frunze și ierburile proaspete și gătiți timp de 2 minute.
Ingrediente de care veți avea nevoie
Verzii
Ierburi Proaspete
Paste
Supă
9
Se servește cu o păpușă mare de iaurt și câteva linguri din amestecul de ceapă saut.
Ingrediente de care veți avea nevoie
Iaurt
Ceapă
10
Gust
11
Rezervați, folosind baza de date nutrițională USDA
12
Retipărit cu permisiunea Lucid Food: Cooking for an eco-Conscious Life de Louisa Shafia. Text copyright 2010 de Louisa Shafia. Publicat de Ten Speed Press, o amprentă a Crown Publishing Group, o divizie a Random House, Inc.Louisa Shafia este fondatoarea Lucid Food, o companie ecologică de catering cu sediul în New York. Absolventă a Natural Gourmet Institute, a lucrat la Millennium Restaurant și Roxanne ' s din San Francisco Bay Area și la Aquavit și Pure Food and Wine din New York.