Sundaes de smochine la grătar cu "Fudge"Balsamic
O porție conține 559 calorii, 6g de proteine, și 28G de grăsime. Pentru $3.59 pe portie, această rețetă acoperă 12% necesarul zilnic de vitamine și minerale. Această rețetă servește 4. Doar câțiva oameni au făcut această rețetă, iar 1 ar spune că a lovit locul. Un amestec de smochine, vin, sare de mare de cea mai bună calitate și o mână de alte ingrediente sunt tot ce este nevoie pentru a face această rețetă atât de delicioasă. De la preparare la farfurie, această rețetă durează aproximativ 30 minute. Acesta va fi un hit la dvs Al Patrulea Iulie eveniment. Este o opțiune bună dacă urmați un fără gluten și fără lactate dieta. Toate lucrurile luate în considerare, am decis această rețetă merită un scor spoonacular de 35%. Acest scor este destul de rău. Rețete similare sunt Fudge Sundaes, Înghețată Cu Fudge Fierbinte, și Înghețată Cu Fudge Fierbinte.
Instrucțiuni
Pentru a face sosul, combinați oțetul, vinul și zahărul (1 lingură dacă utilizați un vin dulce sau 2 linguri dacă utilizați un vin uscat) într-o cratiță mică, nereactivă, la foc mediu, amestecând până când focul este complet dizolvat. Reduceți focul la foc mic și gătiți, amestecând ocazional, până când sosul este gros și redus cu aproximativ jumătate, 12 până la 15 minute. Se lasă deoparte să se răcească (sosul se va îngroșa pe măsură ce se răcește).
Încălziți un grătar cu gaz, cărbune sau aragaz la foc mediu.
Pentru a pregăti smochinele, ciupiți degetele lângă un capăt al unei ramuri de rozmarin și, lăsând un mic smoc de ace în partea de sus a ramurii, trageți în jos de-a lungul ramurii spre capătul opus pentru a îndepărta acele. Repetați cu ramurile rămase.
Înmuiați ramurile dezbrăcate în apă pentru a le acoperi timp de cel puțin 20 de minute pentru a preveni ca acestea să ia foc pe grătar. Tăiați suficient din acele de rozmarin îndepărtate mediu-fin pentru a produce aproximativ 4 lingurițe și lăsați-le deoparte pentru a le folosi ca garnitură (rezervați orice ace rămase pentru o altă utilizare).
Când grătarul este fierbinte și ramurile sunt bine înmuiate, tăiați tulpinile din smochine, tăiați smochinele în jumătate prin capătul tulpinii și aliniați cinci jumătăți mici sau patru mai mari de smochine, tăiate cu fața în jos, pe o suprafață plană. Infilați o ramură de rozmarin prin spatele smochinelor pentru a le fixa pe ramură.
Ungeți smochinele ușor cu ulei de măsline pe toate părțile și presărați părțile tăiate foarte ușor cu sare și piper.
Grătiți smochinele, întorcându-le o dată sau de două ori, până când sunt calde, moi și încep să se rumenească în pete, 6 până la 8 minute.
Scoateți înghețata în 4 boluri.
Stropiți sosul răcit peste înghețată și presărați ușor cu sare de mare. Încrucișați 2 frigarui de smochine peste fiecare bol și presărați rozmarinul tocat. Invitați oaspeții să împingă smochinele din frigarui peste înghețată. Dacă nu ați folosit tot sosul, serviți restul într-un ulcior mic la masă.