Spaghete cu Escarole și slănină
Spaghetele cu Escarole și slănină ar putea fi doar felul principal pe care îl căutați. Această rețetă face 4 porții cu 593 calorii, 21g de proteine, și 25g de grăsime fiecare. Pentru $1.68 pe portie, această rețetă acoperă 31% din necesarul zilnic de vitamine și minerale. Această rețetă din rețetele mele are 1 fani. De la preparare la farfurie, această rețetă durează aproximativ 45 minute. Un amestec de bulion de pui, ulei de măsline, sare și o mână de alte ingrediente sunt tot ce este nevoie pentru a face această rețetă atât de delicioasă. Pentru a folosi untul, puteți urma acest fel principal cu Tort Cu Unt De Scorțișoară ca desert. Luând în considerare toți factorii, această rețetă câștigă un scor spoonacular de 70%, ceea ce este bine. Încercați Spaghete de grâu integral cu Gorgonzolan și Escarole, Gnocchi cu slănină și Escarole, și Escarole cu slănină și fasole albă pentru rețete similare.
Instrucțiuni
Într-o tigaie mare adâncă, gătiți slănina la foc moderat până când este crocantă.
Scoateți slănina cu o lingură pliată.
Se toarnă toată grăsimea din tigaie.
În aceeași tigaie, încălziți uleiul la foc moderat.
Adăugați usturoiul, fulgii de ardei roșu și pasta de hamsie și gătiți, amestecând, până la parfum, aproximativ 30 de secunde. Se amestecă escarola, puțin câte puțin, până se ofilește, aproximativ 3 minute.
Adăugați bulionul și 1/4 linguriță de sare și aduceți la foc mic. Reduceți căldura și gătiți, acoperite, timp de 5 minute.
Între timp, într-o oală mare cu apă clocotită, sărată, gătiți spaghetele până când tocmai ați terminat, aproximativ 12 minute.
Scurgeți pastele; adăugați-l în tigaie cu escarole. Se amestecă restul de 1/4 linguriță de sare, parmezanul, slănina și untul.
Adăugați două linguri de busuioc proaspăt tocat chiar înainte de servire.
Recomandarea vinului: vinurile albe italiene au fost făcute pentru feluri de mâncare ca acesta. Soave, Orvieto, Frascati-toate se bazează pe strugurii trebbiano și au gustul crocant, neutru, răcoritor și corpul ușor care permit pastelor să se afle în centrul atenției.