Sos Mignonette pentru stridii
Rețeta sosului Mignonette pentru stridii poate fi făcută în aproximativ 4 ore și 15 minute. Acest sos are 340 calorii, 3G de proteine, și 0g de grăsime pe porție. Această rețetă vegetariană fără gluten, fără lactate și lacto ovo servește 1 și costă $2.01 pe portie. Această rețetă de la Simply Recipes are 128 de fani. Mergeți la magazin și ridicați boabe de piper, oțet, sare și alte câteva lucruri pentru a le face astăzi. Toate lucrurile luate în considerare, am decis această rețetă merită un scor spoonacular de 0%. Acest scor este improvizabil. Rețete similare includ Stridii pe jumătate de coajă cu sos Mignonette, Stridii Pe Jumătate De Coajă Cu Sos Mignonette, și Stridii Pe Jumătate De Coajă Cu Sos Verjus Mignonette.
Instrucțiuni
Tocați mărunt șalotele: curățați și tocați grosolan șalotele.
Puneți-le într-un robot de bucătărie și pulsați de câteva ori, până când șalotele sunt tocate fin, dar nu ciuperci, cu bucăți nu mai mici decât vârful unui chibrit.
De asemenea, puteți toca fin cu mâna, dacă doriți. Avantajul utilizării unui robot de bucătărie este că vasul robotului de bucătărie captează tot lichidul eliberat de șalotă pe măsură ce sunt tocate, ceea ce va spori aroma mignonetei.
Se amestecă oțet alb, oțet de orez, zahăr, sare:
Așezați șalotele tocate și orice lichid eliberat din ele într-un vas nereactiv (sticlă sau pyrex).
Adăugați oțetul alb, oțetul de orez și zahărul și sarea. Se amestecă cu o furculiță.
Adăugați ardeiul alb proaspăt zdrobit. Se amestecă cu o furculiță.
Răcire: se acoperă cu folie de plastic și se răcește la frigider pentru cel puțin patru ore. Pentru cele mai bune rezultate, păstrați cel puțin 2 zile înainte de utilizare.
Aroma mignonette va fi mai bine amestecată cu cât stă mai mult. Este posibil să observați că boabele de piper alb zdrobite se pot scufunda pe fundul vasului pe măsură ce mignonette se odihnește. Dacă vedeți acest lucru, doar da un pic se amestecă.
Mignonette va dura până la o lună în frigider.
Pentru a servi, scoateți stridiile. (Iată un videoclip excelent al Serious Eats despre cum să scoți o stridie.) Asigurați-vă că stridiile sunt libere în coajă înainte de servire.
De obicei, sosul mignonette este servit într-un castron mic cu o lingură mică, alături de stridii pe un platou (sau cum spun francezii, "plateau de coquillages"). Oamenii pot scoate o cantitate mică de mignonette (1/8 dintr-o linguriță sau cam așa ceva) pe stridie înainte de a mânca.