Sos De Curcan Make-Ahead
Sosul de curcan Make-Ahead necesită aproximativ 5 ore și 55 de minute de la început până la sfârșit. Acest sos are 225 calorii, 2G de proteine, și 17g de grăsime pe porție. Această rețetă servește 4 și costă 94 de cenți pe porție. Este adus la tine de Allrecipes. Această rețetă este plăcută de 1 gurmanzi și bucătari. Dacă aveți la îndemână ciuperci porcini, unt, vin marsala și alte câteva ingrediente, îl puteți face. Toate lucrurile luate în considerare, am decis această rețetă merită un scor spoonacular de 18%. Acest scor este destul de rău. Încercați Sos De Curcan Make-Ahead, Sos De Curcan Make-Ahead, și Make-Ahead curcan și sos pentru rețete similare.
Instrucțiuni
Încălziți uleiul vegetal într-un vas mare la foc mediu-mare. Gâtul de curcan brun în ulei fierbinte, aproximativ 6 minute pe fiecare parte.
Adăugați ceapa, țelina și morcovii; gatiti pana cand legumele incep sa se inmoaie si sa se rumeneasca, 5-10 minute.
Se toarnă vinul Marsala și se răzuie și se dizolvă orice bucăți de carne și legume rumenite de pe fundul tigaiei. Ridicați căldura la mare; gătiți până când lichidul este redus la jumătate.
Se amestecă 2 litri de apă rece, frunze de dafin, căței de usturoi și 1/4 uncie ciuperci porcini uscate. Aduceți la foc mic și dați focul la minim. Ca stoc fierbe, degresați și aruncați orice spumă care vine în partea de sus. Acoperiți parțial și fierbeți la foc foarte mic timp de 4-5 ore. Se strecoară solidele și se lasă bulionul deoparte să se răcească.
Într-un castron, acoperiți 1/4 uncie porcini uscați cu 1 cană de apă fierbinte; se lasă să se rehidrateze timp de 10 minute.
Scoateți ciupercile din apă și tocați bine.
Încălziți 1/4 cană de unt într-o cratiță mare la foc mediu și ciupercile brune, aproximativ 10 minute. Se amestecă făina în ciuperci și unt și se gătește la foc mediu, amestecând continuu, timp de 3 minute.
Bateți în bulion, aproximativ 1/2 cană la un moment dat și ridicați focul la mediu; aduceți sosul la fierbere.
Reduceți căldura la foc mic și gătiți sosul până se reduce și se îngroașă, aproximativ 30 de minute. Se amestecă des. Chiar înainte de servire, amestecați smântâna și condimentați cu sare și piper negru.