Somon prăjit cu mazăre, cartofi și slănină
Somonul prăjit cu mazăre, cartofi și slănină necesită în jur 1 oră și 25 de minute de la început până la sfârșit. Această rețetă face 4 porții cu 426 calorii, 24g de proteine, și 22g de grăsime fiecare. Pentru $3.04 pe portie, această rețetă acoperă 24% necesarul zilnic de vitamine și minerale. Mergeți la magazin și ridicați cartofi noi, mazăre, împachetați bacon lardon și alte câteva lucruri pentru a-l face astăzi. 253 de persoane au fost impresionate de această rețetă. Funcționează bine ca un fel principal destul de scump. Este o opțiune bună dacă urmați un fără gluten și fără lactate dieta. Acesta este adus la tine de BBC Good Food. Cu o lingură scor de 90%, acest fel de mâncare este spectaculos. Încercați Somon Prăjit Cu Glazură Miso Și Mazăre Cu Zahăr, Roll-up-uri cu slănină, mazăre și cartofi noi, și Somon prăjit cu ierburi, cartofi, morcovi și mazăre cu zahăr pentru rețete similare.
Instrucțiuni
Încălziți cuptorul la 220C / 200C ventilator / gaz
Răsturnați cartofii într-o formă mare de prăjire superficială și aruncați cu 1 linguriță de ulei de măsline și niște condimente. Prăjiți timp de 20 de minute până când abia începeți să colorați, apoi împrăștiați peste lardons și reveniți la cuptor timp de 10 minute pentru a fi crocante.
Scoateți cositorul din cuptor, împingeți cartofii și slănina în lateral și așezați somonul în mijloc.
Ungeți cu uleiul rămas, condimentați, apoi reveniți la cuptor și gătiți încă 20 de minute până când somonul este doar gătit. Între timp, gătiți mazărea în apă clocotită timp de 2 minute și scurgeți.
Când peștele este gătit, ridicați-l într-un vas de servit. Se amestecă mazărea și ceapa de primăvară prin cartofi, se stropesc cu un strop de oțet, se amestecă prin mentă și se condimentează după gust. Lingurați în jurul somonului și serviți.
Vin recomandat: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc
Chardonnay, Pinot Noir și Sauvignon Blanc sunt alegerile mele de top pentru somon. Pentru a decide cu privire la alb sau roșu, ar trebui să luați în considerare condimentele și sosurile. Chardonnay este un prieten excelent pentru mâncărurile cremoase cu unt, în timp ce Sauvignon blanc poate completa preparatele din plante sau citrice. Un roșu ușor, cu conținut scăzut de tanin, cum ar fi pinot noir, se potrivește de minune cu somonul fript sau la grătar. Un vin pe care l-ați putea încerca este GEN5 Chardonnay. Are 4,3 din 5 stele și o sticlă costă aproximativ 9 dolari.
![GEN5 Chardonnay]()
GEN5 Chardonnay
Un Chardonnay foarte prietenos, cu arome suculente de fructe tropicale, un indiciu de cremozitate și un finisaj lung și luminos. Timp de cinci generații, familia noastră a trăit și a lucrat pământul nostru în Lodi, California, străduindu-se mereu să părăsească Pământul într-o stare mai bună pentru următoareagenerație.