Somon pocat cu sos de miere-muștar
Această rețetă servește 8. Pentru $1.54 pe portie, această rețetă acoperă 12% necesarul zilnic de vitamine și minerale. O porție din acest fel de mâncare conține aproximativ 12g de proteine, 5g de grăsime, și un total de 109 calorii. 1 persoană a fost impresionată de această rețetă. Mergeți la magazin și ridicați suc de lămâie, pătrunjel, muștar dijon și alte câteva lucruri pentru a-l face astăzi. De la preparare la farfurie, această rețetă durează aproximativ 2 ore și 35 de minute. Este o opțiune bună dacă urmați un fără lactate și pescatarian dieta. Toate lucrurile luate în considerare, am decis această rețetă merită un scor spoonacular de 58%. Acest scor este destul de bun. Încercați Somon fiert cu sos de muștar, Somon fiert cu un sos de muștar-mărar, și Somon sockeye pocat cu sos de ierburi de muștar pentru rețete similare.
Instrucțiuni
În tigaie de 10 sau 12 inci, încălziți apa, felii de lămâie, felii de ceapă, crenguțe de pătrunjel, 1/2 linguriță sare și piperul până la fierbere. Se fierbe 3 minute. Reduceți căldura la mediu-scăzut.
Adăugați somon, cu pielea în jos. Acoperiți și gătiți 5 până la 6 minute sau până când somonul se fulgi ușor cu furculița.
Scoateți somonul din lichid în tigaie. Se răcește complet. Acoperiți și refrigerați cel puțin 2 ore, dar nu mai mult de 24 de ore. Aruncați lichidul în tigaie.
Într-un castron mic, amestecați sucul de lămâie, mierea, muștarul și uleiul până se omogenizează bine. Într-un alt castron mic, amestecați pătrunjelul tocat, ceapa roșie, caperele și coaja de lămâie.
Pentru a servi, îndepărtați cu grijă pielea de somon; așezați somonul pe farfuria de servire.
Se presară cu 1/4 linguriță sare.
Stropiți sosul de miere-muștar peste somon; se presară cu amestec de pătrunjel.
Se servește cu felii de pâine.
Vin recomandat: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc
Chardonnay, Pinot Noir și Sauvignon Blanc sunt alegerile mele de top pentru somon. Pentru a decide cu privire la alb sau roșu, ar trebui să luați în considerare condimentele și sosurile. Chardonnay este un prieten excelent pentru mâncărurile cremoase cu unt, în timp ce Sauvignon blanc poate completa preparatele din plante sau citrice. Un roșu ușor, cu conținut scăzut de tanin, cum ar fi pinot noir, se potrivește de minune cu somonul fript sau la grătar. Tenuta di Nozzole le Bruniche Chardonnay cu un rating de 4,4 din 5 stele pare un meci bun. Costă aproximativ 12 dolari pe sticlă.
Tenuta di Nozzole le Bruniche Chardonnay
Nozzole le Bruniche este o expresie elegantă și distinctivă a soiului Chardonnay, cu un buchet curat și parfumat de fructe albe și tropicale compensate de ușoare nuanțe de pâine prăjită. Pe cerul gurii, acesta arată un echilibru superb de maturitate a fructelor subliniată de o aciditate proaspătă și structura corpului mediu, cu o impresie de ansamblu de complexitate delicată. Acestea se repetă în finisajul curat, persistent, care se termină pe o notă subtilă prăjită.