Semifreddo de nuga de migdale cu sos de ciocolată dulce-amăruie (Semifreddo al Torrone)
Nuga de migdale Semifreddo cu sos de ciocolată dulce-amăruie (Semifreddo al Torrone) ar putea fi doar garnitura pe care o căutați. O porție din acest fel de mâncare conține aproximativ 3G de proteine, 19g de grăsime, și un total de 261 calorii. Această rețetă fără gluten servește 12 și costă 60 de cenți pe porție. Nu mulți oameni au făcut această rețetă și 1 ar spune că a ajuns la fața locului. Dacă aveți gheață, ouă, frișcă și alte câteva ingrediente la îndemână, o puteți face. De la preparare la farfurie, această rețetă ia în jur 45 minute. Toate lucrurile luate în considerare, am decis această rețetă merită un scor spoonacular de 14%. Acest scor este destul de rău. Încercați Nuga Semifreddo, Cherry Almond Semifreddo Tarte, și Semifreddo de mandarină cu migdale sărate fragile pentru rețete similare.
Instrucțiuni
Puneți un castron cu apă cu gheață lângă aragaz.
Puneți gălbenușurile de ou și zahărul într-un bol. Cu un tel sau un mixer electric, bateți până când este gros și galben pal, 1 până la 2 minute. Adăugați încet laptele fierbinte.
Se toarnă amestecul într - un 1-la 2-qt. cratiți și gătiți la foc mediu, amestecând continuu, până când este suficient de gros pentru a acoperi o lingură de metal și ajunge la aproximativ 165 pe un termometru citit instant, 4 până la 5 minute. Nu lăsați crema să fiarbă sau se va coagula.
Se ia de pe foc și se pune într-un castron cu apă cu gheață; se amestecă des până se răcește. Se amestecă 1 cană de nuga și lichiorul.
Linia a 5-cu 9-in. Pan pâine cu o singură foaie de folie de plastic, lăsând consola pe toate laturile.
Presărați mai întâi fundul cu 1 cană de nuga rămasă, apoi 1/4 cană de ciocolată, întinzându-le uniform.
Într-un castron cu bătăi curate sau cu un tel, bateți albușurile până la vârfuri rigide. Într-un castron separat, bateți 1 1/4 căni de cremă până la vârfuri ferme.
Se toarnă cremă peste albușuri și se pliază ușor. Îndoiți frisca până nu rămân dungi albe.
Se toarnă amestecul de cremă în tigaia cu pâine. Acoperiți cu folie de plastic care depășește. Congelați semifreddo până la ferm, cel puțin 6 ore sau până la 1 săptămână.
Pentru sosul de ciocolată: într-o cratiță mică, aduceți restul de 1/2 cană de smântână la foc mic.
Pune 1/4 lb. ciocolată într-un castron și se toarnă smântână fierbinte peste ea.
Lăsați să stea până când ciocolata se înmoaie, aproximativ 3 minute, apoi bateți până se omogenizează.
Îndepărtați folia de plastic care acoperă tigaia. Puneți un platou cu susul în jos peste tigaie. Inversați și îndepărtați tigaia și folia de plastic. Dacă doriți să îndepărtați urmele ridurilor, neteziți-le folosind o spatulă.
Tăiați semifreddo în 1/2-in. felii și așezați pe farfurii de desert. Puneți sosul de ciocolată peste și în jurul acestuia.