Saganaki de mei grecesc cu creveți și Ouzo ar putea fi doar felul principal pe care îl căutați. Pentru $ 4.95 pe portie, această rețetă acoperă 37% necesarul zilnic de vitamine și minerale. O porție din acest fel de mâncare conține aproximativ 37g de proteine, 21g de grăsime, și un total de 574 calorii. Această rețetă servește 4. Dacă aveți la îndemână ceapă, creveți jumbo shell-on, chile și alte câteva ingrediente, o puteți face. Pentru a consuma meiul, puteți urma acest fel principal cu Budincă de mei fără lapte cu caise ca desert. O mulțime de oameni au făcut această rețetă, iar 197 ar spune că a lovit locul. Această rețetă este tipică bucătăriei mediteraneene. Toate lucrurile luate în considerare, am decis această rețetă merită un scor spoonacular de 94%. Acest scor este remarcabil. Rețete similare includ Cheesecake cu iaurt grecesc cu smochine Pocate Ouzo, Creveți Saganaki, și Creveți Saganaki.
Instrucțiuni
1
1 Pentru a pregăti meiul, aduceți apa, meiul, frunza de dafin și sarea la fiert într-o cratiță de 2 litri. Reduceți căldura pentru a menține un foc mic, acoperiți și gătiți până când apa este absorbită, aproximativ 15 minute.
Ingrediente de care veți avea nevoie
Frunze De Dafin
Mei
Apă
Sare
Echipamente pe care le vei folosi
Tigaie Cu Sos
2
Se ia de pe foc și se lasă să stea, acoperit, timp de 5 până la 10 minute. Descoperiți, îndepărtați frunza de dafin și lăsați-o deoparte să se răcească.
Ingrediente de care veți avea nevoie
Frunze De Dafin
3
2 între timp, faceți saganaki.
4
Încălziți uleiul de măsline într-un cuptor olandez mare sau într-o cratiță mare cu fund greu, la foc mediu, până când strălucește.
Ingrediente de care veți avea nevoie
Ulei De Măsline
Echipamente pe care le vei folosi
Cuptor Olandez
Tigaie Cu Sos
5
Adăugați ceapa, usturoiul, chile și sarea; gatiti, amestecand frecvent, pana cand ceapa se inmoaie si devine aurie, aproximativ 5 minute.
Ingrediente de care veți avea nevoie
Usturoi
Ardei Iute
Ceapă
Sare
6
Adăugați pasta de roșii și gătiți, amestecând, până se întunecă, aproximativ 1 minut.
Ingrediente de care veți avea nevoie
Pasta De Tomate
7
Adăugați roșiile cu sucurile și piperul lor; aduceți la fierbere la foc mediu-mare. Reduceți căldura pentru a menține un clocot ușor și gătiți, neacoperit, timp de 3 minute.
Ingrediente de care veți avea nevoie
Tomate
Piper
8
3 Se amestecă meiul și măslinele verzi. Gustați sare și piper și reglați (ținând cont de faptul că măslinele și brânza feta pot fi destul de sărate).
Ingrediente de care veți avea nevoie
Sare și Piper
Măsline Verzi
Brânză Feta
Mei
Măsline
9
Scoateți oala de pe foc, presărați cu feta și acoperiți pentru a permite brânzei să se înmoaie.
Ingrediente de care veți avea nevoie
Brânză
Brânză Feta
Echipamente pe care le vei folosi
Crengute De Patrunjel Proaspat, Feliate Subtiri, Pentru Garnitura
10
4 pentru a pregăti creveții, condimentați-i cu sare și piper.
Ingrediente de care veți avea nevoie
Sare și Piper
Creveți
11
Încălziți uleiul de măsline într-o tigaie de 12 inci la foc mare până când strălucește.
Ingrediente de care veți avea nevoie
Ulei De Măsline
Echipamente pe care le vei folosi
Tigaie
12
Adăugați creveții. Gatiti, netulburati, pana cand crevetii devin aurii, 1-2 minute, apoi intoarceti-i cu o spatula si gatiti pana cand sunt doar Opaci pe tot parcursul, inca 1-2 minute, in functie de marime.
Ingrediente de care veți avea nevoie
Creveți
Echipamente pe care le vei folosi
4 Covrigei Mari Acoperiți Cu Iaurt
13
Adăugați ouzo și gătiți până la sirop, aproximativ 30 de secunde. Folosind o spatulă, scoateți rapid creveții din tigaie și aranjați deasupra meiului.
Ingrediente de care veți avea nevoie
Mei
Creveți
Ouzo
Echipamente pe care le vei folosi
4 Covrigei Mari Acoperiți Cu Iaurt
Tigaie
14
Se presara cu patrunjel si se serveste imediat.
Ingrediente de care veți avea nevoie
Pătrunjel
15
Retipărit cu permisiunea de la cereale antice pentru mese moderne: rețete mediteraneene de cereale integrale pentru orz, Farro, Kamut, mămăligă, boabe de grâu și multe altele de Maria Speck. Text copyright 2011 de Maria Speck; fotografii Copyright 2011 de Sara Remington. Publicat de Ten Speed Press, o amprentă a Crown Publishing Group, o divizie a Random House, Inc.Maria Speck a crescut în Grecia și Germania înainte de a se muta în Statele Unite ca tânăr adult. Este scriitoare și jurnalistă și a contribuit la Gourmet, Saveur și Gastronomica, precum și la Marie Claire și elle. Cursurile sale populare de gătit din Cambridge, Massachusetts, se concentrează pe aromele și stilurile de gătit ale Mediteranei și pe crearea de mese inovatoare și delicioase cu cereale integrale.