Risotto cu dovlecei
Risotto cu dovlecei este o rețetă mediteraneană care servește 6. O porție din acest fel de mâncare conține aproximativ 15 g de proteine, 16 g de grăsimi și un total de 506 de calorii. Pentru 2,3 USD per porție, această rețetă acoperă 21% din necesarul zilnic de vitamine și minerale. 1 persoană a fost impresionată de această rețetă. Funcționează bine ca fel principal la preț rezonabil. Un amestec de apă, unt, dovleac și o mână de alte ingrediente este tot ce este nevoie pentru a face această rețetă atât de gustoasă. Vă este adus de Foodnetwork. Este o opțiune bună dacă urmați o dietă fără gluten. De la preparare la farfurie, această rețetă durează aproximativ 28 de minute. Luând în considerare toate lucrurile, am decis că această rețetă merită un scor de 53%. Acest scor este solid. Utilizatorilor cărora le-a plăcut această rețetă le-au plăcut și Risotto cu dovlecei, Risotto cu dovlecei și Risotto cu dovlecei.
Instrucțiuni
Vezi cum se prepară această rețetă.
Aduceți 1 litru de stoc plus 1 cană de apă la fiert într-o oală cu sos, apoi reduceți căldura la mic.
Încinge o tigaie medie la foc mediu spre mediu-mare cu ulei de măsline extravirgin. Când uleiul se înmoaie, se adaugă ceapa și usturoiul și se înmoaie 2 până la 3 minute.
Adăugați orezul și prăjiți încă 2 până la 3 minute.
Adăugați vin și gătiți-l complet, amestecând din când în când, 2 până la 3 minute. Oală în stoc la intervale, câte două oale o dată. Lăsați lichidele să se evapore de fiecare dată. Risotto se va găti 18 minute, în total, de la prima adăugare de lichid. Dezghețați dovleceii în cuptorul cu microunde într-un vas pentru a colecta orice lichid. Se amestecă dovleceii în orez în ultimele 3 minute de gătire. Se condimenteaza cu nucsoara si sare si piper, dupa gust. În ultimul minut al timpului de gătire, adăugați untul în bucăți mici, salvie și brânza, serviți.
Vin recomandat: Chianti, Verdicchio, Trebbiano
Risotto funcționează foarte bine cu Chianti, Verdicchio și Trebbiano. Italienii știu mâncarea și ei știu vinul. Trebbiano și Verdicchio sunt vinuri albe italiene care se potrivesc bine cu peștele și carnea albă, în timp ce Chianti este un roșu italian grozav pentru mâncăruri mai grele și mai îndrăznețe. Un vin pe care l-ați putea încerca este Domaine Ravaut: Vinul Grand Cru Hautes Mourottes Pinot Noir. Are 5 stele din 5 și o sticlă costă aproximativ 79 de dolari.
![Domaine Ravaut: Vin Grand Cru Hautes Mourottes Pinot Noir]()
Domaine Ravaut: Vin Grand Cru Hautes Mourottes Pinot Noir
O nuanță roșiatică de bronz dezvăluie vârsta acestui vin, dar are încă din plin viață. Un nas profund și bogat sugerează cireșe negre coapte, cuișoare și cassis. După ce vinul a avut timp să respire, începe să dezvăluie și mai multe condimente și fructe. Bea frumos acum, dar probabil că va rămâne atractiv cel puțin până în 2019.