Risotto cu boabe de mazăre și vermut
Rețeta risotto de mazăre și vermut se poate face în aproximativ 40 de minute. Această rețetă servește 6. Pentru 46 de cenți pe porție, această rețetă acoperă 5% necesarul zilnic de vitamine și minerale. Această garnitură are 173 calorii, 4G de proteine, și 13g de grăsime pe porție. Este o preț foarte rezonabil rețetă pentru fanii mâncării mediteraneene. 1 persoană a considerat că această rețetă este gustoasă și satisfăcătoare. Mergeți la magazin și ridicați pătrunjel, grâu de paste, băț de țelină și alte câteva lucruri pentru a-l face astăzi. Acesta este adus la tine de BBC Good Food. Luând în considerare toți factorii, această rețetă câștigă un scor spoonacular de 13%, ceea ce nu este atât de minunat. Rețete similare includ Scoici cu piure de mazăre și sos de vermut, Farro Risotto: Cereale Integrale Sănătoase, și Risotto de mazăre.
Instrucțiuni
Aduceți 1 litru / 1 halbe de apă și pudra de bouillon la fiert într-o cratiță mare.
Adăugați pungile de boabe de grâu, tamponându-le în lichid cu o lingură de lemn. Acoperiți tigaia și fierbeți la foc mediu timp de 18 minute.
Între timp, topiți 50g/2oz de unt într-o tigaie de dimensiuni medii la foc mic-mediu. Sfat în șalotă, usturoi și țelină și prăjiți ușor aproximativ 5 minute, amestecând ocazional, până când legumele s-au înmuiat puțin, dar nu s-au colorat.
Se toarnă vermutul, se aprinde focul și se bulează până aproape că a dispărut. Puneți tigaia deoparte.
Scoateți pungile de grâu cu o pereche de clești și lăsați-le să se scurgă. Răsturnați mazărea în stocul rămas în cratiță și fierbeți-le timp de 2 minute sau până când sunt fierbinți.
Scurgeți stocul, rezervându-l și lăsați mazărea în tigaie.
Tăiați pungile și răsturnați boabele de grâu în mazăre, apoi răzuiți conținutul tigaiei.
Adăugați parmezanul, pătrunjelul și untul rămas și condimentați cu mult piper negru, este puțin probabil să aveți nevoie de mai multă sare. Puneți cratița la foc mic și amestecați bine până când brânza s-a topit și 'risotto' este o masă slabă, cremoasă, adăugând o lingură sau două din stocul rezervat, dacă este necesar.
Vin recomandat: Chianti, Trebbiano, Verdicchio
Risotto funcționează foarte bine cu Chianti, Trebbiano și Verdicchio. Italienii știu mâncare și știu vin. Trebbiano și Verdicchio sunt vinuri albe italiene care se potrivesc bine cu pește și carne albă, în timp ce Chianti este un roșu Italian excelent pentru mâncăruri mai grele și mai îndrăznețe. Ai putea încerca Casaloste Chianti Classico Riserva. Recenzenților le place destul de mult cu un rating de 4,4 din 5 stele și un preț de aproximativ 28 de dolari pe sticlă.
Casaloste Chianti Classico Riserva
Culoare roșu rubiniu intens. Buchetul său îmbină aromele tipice de fructe ale Sangiovese (cum ar fi mure, Marasca coaptă, prune) cu notele elegante de lemn. La gust este catifelat și armonios, cu un echilibru excelent între aciditate și taninuri dulci. Vinul îmbătrânit, dă tot ce este mai bun din al 5-lea an după recoltăse duce cu carne roșie la grătar. Armonia și tipicitatea sa sunt, de asemenea, exaltate perfect de brânzeturile îmbătrânite.