Rigatoni la cuptor cu sos Bechamel
Rigatoni la cuptor cu sos Bechamel ar putea fi o rețetă bună pentru a vă extinde repertoriul felului principal. Această rețetă servește 6. O porție din acest fel de mâncare conține aproximativ 27 g de proteine, 49 g de grăsimi și un total de 843 de calorii. Pentru 2,27 USD per porție, această rețetă acoperă 21% din necesarul zilnic de vitamine și minerale. 64 de persoane au considerat că această rețetă este aromată și satisfăcătoare. Mergeți la magazin și luați unt, prosciutto, lapte și alte câteva lucruri pentru a le face astăzi. Vă este adus de Foodnetwork. De la preparare la farfurie, această rețetă durează aproximativ 55 de minute. În general, această rețetă câștigă un scor solid de 65%. Rigatoni la cuptor cu sos bechamel și spanac sotat cu usturoi, Moussaka (vinete la cuptor și carne de vită cu sos bechamel) și rigatoni la cuptor cu sos Aurora sunt foarte asemănătoare cu această rețetă.
Instrucțiuni
Vezi cum se prepară această rețetă.
Preîncălziți cuptorul la 425 de grade F.
Într-o cratiță de 2 litri, topește untul la foc mediu.
Adăugați făina și amestecați până la omogenizare, aproximativ 2 minute. Amestecând mereu, adăugați treptat laptele și continuați să amestecați până când sosul devine omogen și cremos. Fierbeți până când este suficient de gros pentru a acoperi spatele unei linguri. Acest lucru va dura aproximativ 10 minute.
Se ia de pe foc si se amesteca nucsoara, 1/2 cana fontina, prosciutto si se condimenteaza cu sare si piper alb. Pus deoparte.
Într-o oală mare, aduceți la fiert 6 litri de apă cu sare.
Adăugați rigatoni și gătiți aproximativ 5 minute. Deoarece veți găti pastele a doua oară în cuptor, doriți să vă asigurați că interiorul este încă tare.
Scurgeți într-o strecurătoare. Reveniți pastele în oală și turnați sosul bechamel. Folosind o lingură de lemn, amestecați bine până când toate pastele sunt acoperite cu sos.
Într-o tavă de copt unsă de 13 pe 9 inci, turnați pastele cu sos de smântână. Se netezește partea de sus și se presară cu 1/2 cană de fontina rămasă. Ungeți blatul cu unt tăiat cubulețe și coaceți la cuptor timp de 25 de minute sau până când clocotește și blatul este maro auriu.