Rață Sălbatică Prăjită (Teal)
Friptura de rață sălbatică (Teal) durează aproximativ 34 minute de la început până la sfârșit. Acest fel principal are 1014 calorii, 44G de proteine, și 54g de grăsime pe porție. Pentru $ 4.01 pe portie, această rețetă acoperă 29% necesarul zilnic de vitamine și minerale. Această rețetă servește 1. 144 de persoane au fost impresionate de această rețetă. Vă este adus prin simple rețete. Un amestec de rațe, pastan și tăiței, carne de porc și o mână de alte ingrediente sunt tot ce este nevoie pentru a face această rețetă atât de aromată. Toate lucrurile luate în considerare, am decis această rețetă merită un scor spoonacular de 0%. Acest scor este foarte rău (dar încă fixabil). Încercați Friptură De Rață Sălbatică Cu Sos De Afine, Beijing Roast Duck (clătite de rață Peking) și asocierea vinului Merlot # WinePW # MerlotMe, și Rață Sălbatică Gumbo pentru rețete similare.
Instrucțiuni
Preîncălziți cuptorul și umpleți rața: Preîncălziți cuptorul la 450 F. inspectați rața pentru a vedea dacă există pene de pin rămase, dacă da, îndepărtați-le.
Clătiți rața cu apă. Se usucă bine cu prosoape de hârtie.
Umpleți ușor rața cu o crenguță de rozmarin, o felie de măr cu câțiva cuișoare înfipte în ele pentru a le ține pe loc și o mică pană de ceapă.
Ungeți rața în interior și în exterior cu ulei de măsline.
Presărați toate părțile raței cu sare grosieră.
Așezați pieptul de rață în sus, pe un suport de friptură într-o tigaie.
Așezați în raftul din mijloc al cuptorului 450 F. Reduceți imediat căldura la 425 F.
Timpii de gătit depind de varietatea raței. Rațele Teal cântăresc de obicei mai puțin de un kilogram și gătesc în 10-15 minute. Potrivit bucuriei de a găti un mallard poate dura până la 25 de minute. Rața noastră a fost perfect făcută la 13 minute. O altă rață pe care am gătit-o timp de 17 minute a fost ușor exagerată.
Termometrele pentru carne nu sunt adesea foarte utile la păsările mici, deoarece nu există suficientă carne pentru a pune termometrul. Dar dacă aveți un termometru de citire instantanee și puteți obține o citire bună, prietenul meu Hank vă sugerează să gătiți până când rața atinge o temperatură internă de 135 de grade F. dacă greșiți pe partea rară și subdonă, puteți oricând să puneți pasărea înapoi în cuptor pentru încă câteva minute dacă nu se face suficient.
Dacă nu utilizați un termometru pentru carne, pentru a testa coacerea, puteți scoate pasărea din cuptor și tăiați o parte din ea cu vârful unui cuțit ascuțit. Rețineți că sucurile vor deveni roșii, iar carnea va fi destul de Roșie. Vrei ca carnea să fie rară (doar rață sălbatică); ar trebui să arate ca o friptură rară (nu crudă). Cu cât carnea este gătită mai mult dincolo de stadiul rar, cu atât va avea un gust mai "livery" sau gamey.
Scoateți rața din cuptor și scoateți-o pe un raft sau o farfurie separată pentru a se odihni, cu pieptul în jos, timp de 10 până la 15 minute.
Scoateți umplutura în cavitate înainte de servire.
Faceți sos cu picăturile: în timp ce rața se odihnește, dacă există picături în tigaia de prăjire, turnați excesul de grăsime (păstrați această grăsime minunată pentru o altă rețetă).
Așezați tigaia pe plită, încălziți la mediu și degelați cu puțin sherry uscat sau vin alb.
Răsturnați bucățile rumenite cu o spatulă metalică. Folosiți un tel de metal pentru a sparge bucățile și mai mult în vin.
Reduceți și apoi adăugați puțină smântână (și câteva fructe de ienupăr dacă doriți o notă suplimentară).
Se toarnă într-un vas de servire cu sos sau într-un castron mic.
Serviți rațe cu orez sălbatic și sos. Rațele Teal sunt rațe cu o singură porție.
Rețineți că puteți obține un stoc excelent din carcasa de rață.
Puneți carcasele de rață într-o cratiță, acoperiți cu un centimetru de apă rece, aduceți la foc mic, reduceți focul până la abia acoperit cu bule și gătiți timp de 3 ore. Apoi strecurați stocul într-un borcan de sticlă, lăsați să se răcească la temperatura camerei și dați-l la frigider. Utilizați stocul de rață în locul stocului de pui pentru rețete.