Pui Tikka Masala

Nevoie de o curs principal fără gluten? Pui Tikka Masala ar putea fi o rețetă remarcabilă de încercat. Pentru $2.87 pe portie, această rețetă acoperă 32% necesarul zilnic de vitamine și minerale. Această rețetă servește 4. O porție din acest fel de mâncare conține în jur 43G de proteine, 35g de grăsime, și un total de 697 calorii. 445 de persoane au încercat și le-a plăcut această rețetă. Mergeți la magazin și ridicați unt, piper, roșii pur și alte câteva lucruri pentru a le face astăzi. Pentru a consuma orezul basmati, puteți urma acest fel principal cu Budincă de orez Basmati cu nucă de cocos prăjită ca desert. Multor oameni le-a plăcut foarte mult acest fel de mâncare Indian. De la preparare la farfurie, această rețetă durează aproximativ 45 minute. Este adus la tine de Epicurious. Cu o lingură scor de 91%, acest fel de mâncare este remarcabil. Rețete similare includ Pui tikka masala , cum se face pui tikka masala, paneer tikka masala( Sanjeev kapoor), cum se face paneer tikka masala, și Pui Tikka Masala.
Instrucțiuni
Folosiți o furculiță pentru a înțepa pieptul de pui pe ambele părți. Aranjați pieptul de pui pe o foaie mare de folie de plastic, distanțându-i unul de celălalt, apoi acoperiți cu o a doua foaie mare de folie de plastic. Folosind partea netedă a unui ciocan de carne sau a unui sucitor, bateți puiul până când sânii au o grosime uniformă de 1/2 până la 3/4 inci.
Într-un castron mic, amestecați iaurtul, 1 lingură de ulei de arahide, suc de lămâie și usturoi.
Adăugați puiul bătut și frecați marinada peste carne. Puneți puiul deoparte în timp ce faceți sosul.
Într-un castron mic, amestecați coriandrul, chimenul, cardamomul, nucșoara, boiaua, cayenne și ghimbirul ras. Într-o oală grea, lată de 4 litri sau o tigaie saut la foc moderat, topiți untul.
Se adaugă ceapa și saut-ul, amestecând ocazional, până se rumenesc și se caramelizează, aproximativ 5 minute. (Rețineți că, deoarece sunt sotate atât de repede la foc moderat, ceapa nu se va carameliza uniform.) Reduceți focul la moderat, apoi amestecați amestecul de condimente și ghimbir.
Adăugați Roșia pur corkule, apă, smântână grea și sare și aduceți sosul la fierbere. Reduceți focul pentru a fierbe ușor sosul, neacoperit, până se îngroașă ușor, aproximativ 10 minute. Faceți înainte: sosul poate fi preparat înainte și refrigerat, într-un recipient etanș, până la 3 zile.
Încălziți o tavă sau o tigaie grea de 11 până la 12 inci la foc moderat până când este foarte fierbinte și adăugați 1/2 lingură de ulei de arahide. Lucrând în două loturi, gătiți pieptul de pui, întorcându-le de câteva ori și scăzând focul dacă puiul se aprinde prea repede, până când este gătit și rumenit bine pe ambele părți, 6 până la 8 minute în total.
Transferați puiul gătit pe o tăietură. Ștergeți grătarul sau tigaia cu un prosop de hârtie și gătiți puiul rămas, adăugând restul de 1/2 lingură de ulei de arahide între loturi.
Când tot puiul este gătit, tăiați-l în bucăți de 1 1/2 inch.
Adăugați puiul în sosul care fierbe și continuați să-l fierbeți ușor, amestecând ocazional, timp de 5 minute.
Scoateți tigaia de pe foc, amestecați piperul negru și coriandrul tocat și condimentați cu sare. Faceți înainte: puiul tikka masala poate fi preparat înainte, răcit, descoperit și refrigerat, acoperit, până la 3 zile.
Transferați puiul într-un vas de servit și garnisiți cu crenguțe suplimentare de coriandru.
Se servește cu naan și / sau, dacă se dorește, cu orez Basmati.
* Dacă preferați să faceți sosul cu roșii proaspete, tocați 1 kilogram de roșii proaspete și purificați-le, inclusiv cojile și semințele, într-un blender cu 1 lingură de pastă de roșii și 3/4 linguriță de zahăr. Când folosiți roșii proaspete, omiteți 3/4 cană de apă din rețetă. •Dacă sunteți într-adevăr scurt la timp, înlocuiți carnea de la un pui rotisor.