Pui Piccata
Chicken Piccata durează aproximativ 30 de minute de la început până la sfârșit. O porție din acest fel de mâncare conține aproximativ 38 g de proteine , 40 g de grăsimi și un total de 791 de calorii . Pentru 3 USD per porție , această rețetă acoperă 34% din necesarul zilnic de vitamine și minerale. Această rețetă servește 2. 102 de persoane au încercat și le-a plăcut această rețetă. Dacă aveți pesmet condimentat, ou, lămâie și alte câteva ingrediente la îndemână, îl puteți face. Funcționează bine ca fel principal destul de scump. Vă este adus de Foodnetwork. Luând în considerare toți factorii, această rețetă câștigă un scor de 89% , ceea ce este minunat. Dacă vă place această rețetă, aruncați o privire la aceste rețete similare: Piccata de pui cu paste din păr de înger , Piccata de pui cu anghinare și Piccata de pui ușoară .
Instrucțiuni
Vezi cum se prepară această rețetă.
Preîncălziți cuptorul la 400 de grade F. Tapetați o tavă cu hârtie de copt.
Așezați fiecare piept de pui între 2 foi de hârtie de pergament sau folie de plastic și tăiați-l până la o grosime de 1/4 inch.
Se presară pe ambele părți cu sare și piper.
Se amestecă făina, 1/2 linguriță de sare și 1/4 linguriță de piper într-o farfurie mică. Într-o a doua farfurie, bateți oul și 1/2 lingură de apă împreună.
Pune pesmetul pe o a treia farfurie. Înmuiați mai întâi fiecare piept de pui în făină, scuturați excesul și apoi înmuiați în amestecurile de ouă și pesmet.
Încinge 1 lingură de ulei de măsline într-o tigaie mare la foc mediu spre mediu-mic.
Adăugați pieptul de pui și gătiți 2 minute pe fiecare parte, până se rumenesc.
Așezați-le pe tava și lăsați-le să se coacă 5 până la 10 minute în timp ce faceți sosul.
Pentru sos, ștergeți tigaia cu un prosop uscat de hârtie. La foc mediu, se topește 1 lingură de unt și apoi se adaugă sucul de lămâie, vinul, jumătățile de lămâie rezervate, 1/2 linguriță sare și 1/4 linguriță piper. Se fierbe la foc mare până scade la jumătate, aproximativ 2 minute. Pe foc, adăugați restul de 2 linguri de unt și amestecați pentru a se combina. Aruncați jumătățile de lămâie și serviți 1 piept de pui pe fiecare farfurie. Se pune sosul cu lingura si se serveste cu o felie de lamaie si o stropire de patrunjel proaspat.